Olimpijske igre
Bron z grenkim priokusom
Bron z grenkim priokusom

Žan Košir je na olimpijskih igrah osvojil svojo tretjo olimpijsko kolajno, drugo bronasto po Sočiju. Po njej pa ni občutil takega veselja kot pred štirimi leti, delno je zato krivo dejstvo, da je to že doživel, delno pa tudi zaradi grenkega priokusa, ker je v polfinalu iz rok izpustil zmago, ki mu bi omogočila boj za zlato.

Lesk kolajne mu ni več tako pomemben
Lesk kolajne mu ni več tako pomemben

Deskarja Žana Koširja, ki je z osvojeno bronasto kolajno na olimpijskih igrah v Pjongčangu postal najuspešnejši slovenski zimski olimpijec, so ob prihodu v domovino na brniškem letališču pričakali najbolj zvesti navijači. Kljub temu, da je za las zgrešil finale, pravi, da mu lesk kolajne več ni toliko pomemben. "Več kot zadovoljen sem," je dejal.

Ester Ledecka odprla novo poglavje zgodovine zimskih OI
Ester Ledecka odprla novo poglavje zgodovine zimskih OI

Čehinja Ester Ledecka je spisala eno največjih zgodb olimpijskih iger v Pyeongchangu. Vsestranska športnica se je namreč kot prva športnica na najvišjo stopničko povzpela v dveh športih. Medtem ko je deskarski svet zmago na tekmi paralelnega veleslaloma pričakoval, je z zmago na superveleslalomski preizkušnji poskrbela za šok v smučarski karavani.