Srednja Primorska
Iz Postojne odšel še zadnji prometni policist
Iz Postojne odšel še zadnji prometni policist

Prihodnji teden v Postojni ne bo več prometne policije, še zadnji prometni policist bo nadaljeval z delom v Kopru. Dokler ne zaživi avtocestna policija, ki naj bi imela sedež prav v Postojni, se bo bistveno podaljšal čas prihoda prometne policije na kraj prometne nesreče na Notranjskem, saj je iz Ljubljane ali Kopra do Postojne pol ure.

Notranjost cerkve v osveženi podobi
Notranjost cerkve v osveženi podobi

Cerkev sv. Marije Magdalene v Podbežah, ki sodi pod okrilje hrušiške župnije, je po dveh letih dobila osveženo notranjo podobo. Prenovljen križev pot, poslikava nad oltarjem, na novo prepleskane stene in klopi cerkve z bogato zgodovino tako čakajo na čas po covidu, ko bodo verski obredi znova zaživeli. V Podbežah se nadejajo, da bodo obnovo proslavili poleti, ko goduje zavetnica cerkve.

Odpadno blato so včeraj odpeljali
Odpadno blato so včeraj odpeljali

Blato, ki so ga na zasebno zemljišče v bližini ceste med Kozino in Divačo pripeljali v začetku oktobra, so včeraj odstranili. Po odločbi inšpekcije bi moral povzročitelj blato odpeljati že 1. decembra lani, a je takrat prosil za odlog, podaljšan rok pa bi se iztekel danes.