Slovensko zastavo na zaključku ZOI bo nosil Filip Flisar

Slovensko zastavo na zaključku zimskih olimpijskih iger v Pyeongchangu bo nosil tekmovalec v smučarskem krosu Filip Flisar, so sporočili z Olimpijskega komiteja Slovenije. Slovenska ekipa na slovesnosti bo sicer zelo okrnjena, saj se bo večina športnikov in njihovih sodelavcev v domovino vrnila že pred tem, nekateri bodo na poti v noči slovesnosti.

Filip Flisar Foto: Sta
Filip Flisar Foto: Sta

PJONGČANG > Zastavo na odprtju olimpijskih iger je nosila smučarska tekačica Vesna Fabjan, ki je nato nastopila le na štafetni tekmi. Čast zastavonoše za zaključni slovesnosti iger, ki bo v nedeljo zvečer po južnokorejskem času, pa je pripadla Filipu Flisarju, ki je letošnjo olimpijsko tekmo smučarskega krosa končal na sedmem mestu.

Na slovesnosti ob zaključku iger v Južni Koreji bo sicer le ožja slovenska zasedba, ki jo bodo sestavljali vodstvo olimpijske reprezentance in predstavniki zdravniške službe, so pojasnili v Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS).

Nekateri slovenski športniki so se po opravljenih nastopih že vrnili v Slovenijo, precej se jih v domovino vrača v petek, zadnji športniki, ki za zdaj še ostajajo v Južni Koreji, pa se bodo na pot odpravili v noči iz nedelje na ponedeljek. Zaradi triurne poti do odhodnega letališča se zaključne slovesnosti ne bodo mogli udeležiti, so še navedli na OKS.


Najbolj brano