Istra
Prosta pot za luški protihrupni denar
Prosta pot za luški protihrupni denar

Koprski občinski svet je brez glasu proti sprejel odlok o dodeljevanju denarja Luke stanovalcem za naložbe, kot so menjave oken, fasad in klim, za zmanjšanje vpliva pristanišča, predvsem hrupa. Kljub temu da je odlok uresničitev lanskega pisma o nameri, ki ga je z Luko dorekla občina še pod vodstvom Borisa Popoviča, pa štirje svetniki njegove stranke danes o tem niso glasovali.

Za prenovo stanovanj bodo namenili skoraj 240.000 evrov
Za prenovo stanovanj bodo namenili skoraj 240.000 evrov

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o finančni podpori za projekt prenove stanovanj Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper v starem mestnem jedru Kopra. Vrednost projekta znaša dobrih 376.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval nekaj manj kot 239.000 evrov.

V parku Pietro Coppo bo tudi drsališče
V parku Pietro Coppo bo tudi drsališče

V Izoli bodo za praznično obdobje pred koncem leta pripravili bogat program pod skupnim imenom Ledeni otok. V parku Pietro Coppo bodo prvič postavili tudi drsališče, ki bo v dopoldanskem času za vrtce in šole brezplačno. Poleg omenjenega parka bo glavnina dogajanja na Lonki, kjer napovedujejo pester program za vse okuse.