Istra
V nekdanjem Moby Dicku bi uredili družinski hotel
V nekdanjem Moby Dicku bi uredili družinski hotel

Minuli teden je na prvi letošnji dražbi nepremičnin izolska občina prodala dele stavbe v Dantejevi ulici, kjer obratuje restavracija Casa della Pizza, nekdanji Moby Dick. Prostore je za 395.000 evrov kupilo podjetje AM3, ki upravlja tudi z omenjeno picerijo. Njen predstavnik Matjaž Antolovič napoveduje, da bo tam zgradil družinski hotel.

Starši so otrokom izborili boljši prevoz
Starši so otrokom izborili boljši prevoz

“Kombi, ki vozi naše otroke, je bolj primeren za lopate in krampe,” pravijo starši, katerih otroci se iz Istre vozijo v Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Vipava. Skupaj s koprsko občino so dosegli, da je prevoznik, družba Agring, otroke namestil v bolj primerno vozilo. Družba izpolnjevanja svojih pogodbenih obveznosti ne komentira.

Delfinka Moni ima mladička
Delfinka Moni ima mladička

Očitno je v tem času slovensko morje bogato z ribami, saj je bilo v sredo delfine videti na njihovi poti od piranske Punte do Fiese in spet nazaj do Pirana, kjer so zavili proti Sečoveljskim solinam. Da so se prikazali, je društvu Morigenos, ki se ukvarja z opazovanjem morskih sesalcev, sporočil piranski ribič, ki je njihov ples v Strunjanskem zalivu tudi posnel.