Sobota
Materina dušica, zel za ženske
Materina dušica, zel za ženske

Gledam in vonjam malo vejico materine dušice, utrgano na mojem balkonu, se čudim in ne vem, ali imam prav ali ne. Je materina dušica timijan, ali je to nekaj drugega? Brala sem takšne in drugačne razlage v učenih knjigah in vsaka je hotela imeti prav.

Sobota
Stanovanje za uživanje
Sobota
Stanovanje za uživanje

Odkritje modularnih opečnih zidakov pod starim ometom je bilo odločilno za novo podobo stanovanja v zgodovinskem jedru Maribora. Ko so namreč olupili dotrajani omet, se je, kot pravi arhitekt Boštjan Matul iz arhitekturnega biroja AB objekt, prikazalo poetično bistvo konstrukcije.

Jean Guillou: “Nanje bi rad še enkrat zaigral”
Sobota
Jean Guillou: “Nanje bi rad še enkrat zaigral”

Orgle veličastnega zvoka, ki so še nedavno stale v züriški dvorani Tonnhalle in jih primerjajo s tistimi v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, se razstavljene na tisoče sestavnih delov že navajajo na Istro. Konec leta 2020 bodo zadonele v koprski stolnici in morda bo nanje še enkrat zaigral tudi 88-letni svetovno znani organist Jean Guillou, ki je inštrument s 6054 piščalmi in 64 registri - štirimi manuali zasnoval, izdelavo pa leta 1988 zaupal orglarjema Kleukerju in Steinmeyerju.