Sobota
V Hiši refoška so odprli bistro Kogo
V Hiši refoška so odprli bistro Kogo

V Hiši refoška, Vinakoprovem objektu za sprejem gostov, so predvčerajšnjim končno odprli bistro Kogo, kakor v Istri med drugim rečejo kuharju.

Sobota
Novi Brici v novem hotelu
Sobota
Novi Brici v novem hotelu

Zakonca Milena in Uroš Peterc v povsem novem butičnem hotelu v Kojskem nestrpno pričakujeta prve goste, ki jih bodo sprejeli v teh dneh. Epidemija je začetek delovanja precej zamaknila, a so zato našli čas, da so uredili še zadnje podrobnosti in se pripravili na svojo prvo hotelirsko sezono. Posestvo Peterc pa ne bo le prenočišče v Brdih, v en glas poudarjata zakonca Peterc, temveč drugi dom v Brdih za njihove goste.

Osla bi radi naučili živeti brez hrane
Sobota
Osla bi radi naučili živeti brez hrane

Posvetimo se koščku matematike, ki je večini najbližji: številkam. Z njimi se je v matematiki vse začelo. Komaj so nastala mesta, že so nekateri začutili potrebo po diferenciaciji: eni delajo, drugi živijo na njihov račun. Razni kralji in duhovščina so odkrili čudovito zadevo - davke. Pred tem si zamenjal ovac, za kolikor je prstov na eni roki, za vreč žita, kolikor je vseh prstov. Vsi zadovoljni. A pri davkih je precej težje: ugotoviti moraš, koliko je bilo vseh zamenjanih ovac v obdobju, in pobrati nek določen del. In so vpeljali številke in računanje z njimi.