Sobota
Z manj želi povedati več
Z manj želi povedati več

Že od otroštva je Ana Maraž najraje risala in slikala in tako je ostalo vse do danes. Po dokončani Pedagoški fakulteti je dve leti poučevala likovni pouk na srednji šoli in hitro videla, da zato primanjkuje časa za lastno ustvarjanje in da brez tega ne deluje najbolje. Po dveh porodniških dopustih je pridobila status samozaposlene v kulturi, ilustriranje pa je postalo njen poklic.

Sobota
Vrstijo se oljkarski zbori
Sobota
Vrstijo se oljkarski zbori

Čeprav so nekateri oljkarji že začeli z rezjo v svojih nasadih, pa jih večina čaka, da minejo še zadnji vzdihljaji zime. V tem času ne mirujejo, saj se vrstijo predstavitve in ocenjevanja, prihaja pa tudi čas za oddajo vzorcev za največje domače ocenjevanje za Zlato oljčno vejico. Nazadnje je vesela novica prišla iz bližnje Krasice pri Bujah, kjer je Martin Adamič iz Kopra z najvišjo oceno za svoje sortno oljčno olje maurino osvojil naslov šampiona.

Malvazija brez meja
Sobota
Malvazija brez meja

Nedelja in ponedeljek sta bila dneva za malvazijo. Festival vin iz te sorte, ki ga Društvo vinogradnikov slovenske Istre pripravlja že dve desetletji, je tudi tokrat ponudil izvrsten presek široke slogovne palete vin. Ključno je spoznanje, da kakovost raste, pa tudi, da so iz istrske malvazije vina, ki zlahka prebijejo lokalne okvirje.