Kulinarika
250 sladkih strani nove knjige Alenke Kodele
250 sladkih strani nove knjige Alenke Kodele

Alenka Kodele iz Budanj, ki je domala dve desetletji skrbela za sladko plat v novogoriškem Hitu, kar dvanajst let pa tudi za sladice v slovenski kuharski reprezentanci, je pripravila že sedmo knjigo o sladicah, Sladice Alenke Kodele s podnaslovom Velika knjiga o pecivu.

RECEPT: Svinjski medaljoni z jurčki in panceto na pireju iz jurčkov
RECEPT: Svinjski medaljoni z jurčki in panceto na pireju iz jurčkov

VINO: Rose (Kodre)
VINO: Rose (Kodre)

polsuho rose deželno vino PGO letnik 2018 12,5 % vol. alk. Miloš Kodre (Goče) Cena: 8,20 evra (Vinoteka Vipava)

Slovenska gastronomija na Dunaju
Slovenska gastronomija na Dunaju
VINO: Chardonnay (Gjerkeš)
VINO: Chardonnay (Gjerkeš)
Prebujeni pokrajini ob meji
Prebujeni pokrajini ob meji
Recept: garuže po istrsko s polento
Recept: garuže po istrsko s polento
Opus Bonum (Benčina)
Opus Bonum (Benčina)
Zeleni silvanec in zweigelt, avstrijska vinska ambasadorja
Zeleni silvanec in zweigelt, avstrijska vinska ambasadorja
Recept: dunajski zrezek
Recept: dunajski zrezek
Blanca (Ploder-Rosenberg)
Blanca (Ploder-Rosenberg)
Ženske in vino z roko v roki
Ženske in vino z roko v roki
Novi someljeji najvišje, tretje stopnje
Novi someljeji najvišje, tretje stopnje