Kulinarika
Kozarec ni enak kozarcu
Kozarec ni enak kozarcu

Kozarci za vino so takšni in drugačni, čokati, vitki, široki, ozki, že dolgo praviloma pecljati. Že precej časa pa ne gre zgolj za oblikovanje in oblikovalčevo zamisel, temveč da na čim ustreznejši način izpostavi vse tisto, kar pričakujemo od doživetja vina: videz, vonj in okus.

Čas kolin, čas krodeginov
Čas kolin, čas krodeginov

V daljavi se vršaci ponašajo z belo snežno odejo, pod nogami škriplje pomrznjena zemlja, obenem z zimo pa je prišel tudi čas kolin. Domačije, niti tiste na podeželju, nimajo več vsaka svojega svinjaka, toda spomin na kmečki ali svinjski praznik še dolgo ne bo zbledel.

250 sladkih strani nove knjige Alenke Kodele
250 sladkih strani nove knjige Alenke Kodele

Alenka Kodele iz Budanj, ki je domala dve desetletji skrbela za sladko plat v novogoriškem Hitu, kar dvanajst let pa tudi za sladice v slovenski kuharski reprezentanci, je pripravila že sedmo knjigo o sladicah, Sladice Alenke Kodele s podnaslovom Velika knjiga o pecivu.