Kulinarika
Marse (Mansus)
Marse (Mansus)

Nagrajena oljčno olje in sadjevec
Nagrajena oljčno olje in sadjevec

Naraščajoča mikropridelava žganih pijač v Sloveniji ne ostaja neopažena na velikem svetovnem tržišču. Na spomladanskem ocenjevanju v Londonu, London Spirists Competition, za slovenske pridelovalce sicer ni bilo najvišjih ocen, a so osvojili kar nekaj medalj.

Nova kri med primorskimi vranci
Nova kri med primorskimi vranci

Z objavo v Uradnem listu so bile februarja uveljavljene spremembe v trsnem naboru za slovenske vinorodne dežele in okoliše. Novosti je kar nekaj. Na Primorskem so v vseh vinorodnih okoliših poslej dovoljene tri tolerantne sorte, beli fleurtai in soreli ter rdeča merlot khantus, dovoljene za celotno vinorodno deželo imajo viognier, gamay in marselan, ki je uvedena povsem na novo, v Istri pa bo dovoljeno saditi tannat. Pomembna sprememba je dovoljenje za sajenje merlota na Štajerskem in v Posavju.