Svet
Slovenija po novem na zelenem potovalnem seznamu Anglije
Slovenija po novem na zelenem potovalnem seznamu Anglije

Britanska vlada je pozno v sredo posodobila pogoje vstopa v državo in v tem okviru več držav, med njimi Slovenijo, uvrstila na zeleni seznam. Od nedelje zjutraj bo tako med drugim za potnike iz Slovenije za vstop v Anglijo potreben le negativen test na novi koronavirus, ne glede na cepilni status osebe.

V Libanonu se spominjajo žrtev eksplozije pred letom dni
V Libanonu se spominjajo žrtev eksplozije pred letom dni

V Libanonu se danes spominjajo žrtev silovite eksplozije, ki je pred natanko letom dni odjeknila v pristanišču prestolnice Bejrut in zahtevala več kot 200 smrtnih žrtev. Francija ob tem pripravlja mednarodno donatorsko konferenco za Libanon. Preiskava še vedno poteka, rezultate pa naj bi predstavili do konca leta.

Mrtvi in ranjeni v hudem trčenju vlakov na Češkem

Na jugozahodu Češke sta danes trčila potniška vlaka, pri čemer sta po navedbah policije in reševalcev dve osebi umrli, 38 pa je ranjenih, od tega jih je sedem v kritičnem stanju.

Kristina Timanovska na poti v Evropo

Beloruska atletinja Kristina Timanovska je danes zapustila poljsko veleposlaništvo v Tokiu in se odpravila na mednarodno letališče Narita. Od tam naj bi po pričakovanjih poletela neposredno proti Varšavi, a se je nato vkrcala na letalo za Dunaj. Belorusinja je ob prihodu na letališče zavrnila pogovor z mediji.

Nasilje pred Pentagonom zahtevalo življenje policista in napadalca

Na avtobusni postaji pred sedežem ameriškega obrambnega ministrstva, Pentagonom je v torek 27-letni moški z nožem iz zasede napadel policista, ga zabodel v vrat in ubil. Drugi policisti so potem napadalca ustrelili in ubili. Motiv napada uvodoma ni bil jasen, Pentagon pa je bil v torek glede tega izjemno redkobeseden.

Pogrešanega beloruskega aktivista našli obešenega v Ukrajini

Beloruskega opozicijskega aktivista Vitalija Šišova, ki je pred represijo režima v Minsku pobegnil v Ukrajino in je tam vodil nevladno organizacijo, s katero je pomagal drugim Belorusom pri begu iz domovine, so našli obešenega v parku v Kijevu, je sporočila tamkajšnja policija. Kot so dodali, so odprli preiskavo zaradi suma umora.

Ekstremna vročina in požari še naprej pestijo Balkan
Ekstremna vročina in požari še naprej pestijo Balkan
V Wuhanu ob širjenju delte testiranje vseh prebivalcev

Medtem ko se tudi na Kitajskem širi različica novega koronavirusa delta, bodo oblasti v Wuhanu testirale vseh 11 milijonov prebivalcev te metropole. V mestu, kjer je novi koronavirus pred več kot letom in pol prvič izbruhnil, so se za ta korak odločili, potem ko so po dobrem letu potrdili prve lokalne okužbe.

V ZDA proti covidu-19 cepljenih 70 odstotkov odraslih Američanov
V ZDA proti covidu-19 cepljenih 70 odstotkov odraslih Američanov
Nemčija bo septembra začela ponujati osvežitvene odmerke cepiva

Nemčija bo septembra začela ponujati osvežitvene odmerke cepiva proti covidu-19, je napovedal nemški minister za zdravje Jens Spahn. Po srečanju z zdravstvenimi ministri zveznih dežel je napovedal tudi olajšanje dostopa do cepljenja za otroke od 12. leta naprej, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Požar izbruhnil še na grškem Rodosu, Italija za pomoč zaprosila EU
Požar izbruhnil še na grškem Rodosu, Italija za pomoč zaprosila EU
Cepljeni potniki iz EU in ZDA od danes v Anglijo vstopajo brez karantene

Potnikom iz Evropske unije in ZDA ter nekaterih drugih držav, ki so polno cepljeni proti covidu-19, je od danes dovoljen vstop v Anglijo brez obvezne karantene. Čeprav število okužb z novim koronavirusom na Otoku po uradnih podatkih upada, pa mnogi opozarjajo na nevarnost vnovičnega naraščanja zaradi širjenja različice delta.