Plus
Očarljivi okusi Vipavske
Očarljivi okusi Vipavske

Ledeni možje se niso izneverili tradiciji, Vipavci pa ne svoji gostoljubnosti. In raznolikosti okusov, ki so jih predstavili v okviru dvodnevnega festivala vina in kulinarike, preprosto poimenovanega kar Okusi Vipavske doline. S spremljajočimi delavnicami, založeno tržnico, kosilom v družbi Michelinove zvezde in okroglo mizo o etiki gostinstva je bilo več kot le nekaj za vsakogar, tako da sta bila dva dneva premalo, da bi lahko doživeli vse. Toda najvažnejši je bil skupni vtis, da dolina ni zaman uvrščena med najprivlačnejše turistične destinacije stare celine.

Sobota
Do razlitja k sreči ni prišlo
Sobota
Do razlitja k sreči ni prišlo

Prve informacije po nesreči v Luki Koper so bile alarmantne. Zaradi prevrnjenega nevarnega tovora so zaprli območje, k sreči pa do ekološke katastrofe ni prišlo.

Koprive za zdravje in lepoto
Sobota
Koprive za zdravje in lepoto

O koprivah sem že pisala, tudi za naš časnik. Vsekakor sodijo med šolske rastline, podobno kot kaktusi. Kdor jih skusi, si jih za vedno zapomni. Tako je naš zdaj že predzadnji vnuk pred dnevi diplomiral iz njih. Gledal je mene, ki sem jih vešče, a previdno potrgala in jih potem doma naredila kot špinačo. Kmalu po tistem je občudoval rožice na mojem balkonu in med pisanim cvetjem zagledal tudi koprive. Nevidna privlačna sila mu je iztegnila rokico, da bi jih pobožal ali utrgal ...