Plus
Trudijo se vsak po svojih močeh
Trudijo se vsak po svojih močeh

V izolskem domu upokojencev je bilo včeraj nadvse živahno, saj so gostili že peto Mini olimpijado, na kateri so se v različnih športnih disciplinah, prilagojenih seveda starostnikom, pomerili tekmovalci iz petih istrskih domov upokojencev: Izole, Lucije, Olma, Kopra in Umaga. Zaradi gostov iz hrvaškega dela Istre si je včerajšnje srečanje prislužilo naziv mednarodno.

Sobota
Novo rojstvo po prometni nesreči
Sobota
Novo rojstvo po prometni nesreči

Po 15 letih v slovenskih dvoranah ne bomo več gledali nogometnih mojstrovin Benjamina Melinka. Enega ključnih mož državne reprezentance, ki se je trikrat uvrstila na evropsko prvenstvo, je ustavila huda prometna nesreča. Po njej se je z železno voljo še vrnil v dres prvoligaša, kobariškega Oplasta in na prag reprezentance za letošnje EP. Takrat mu je telo sporočilo, da bo treba iti s parketa drugim izzivom naproti.

Ambasador visoke mode s pridihom tradicije
Sobota
Ambasador visoke mode s pridihom tradicije

Borut Šulin spada med redke slovenske ustvarjalce visoke mode, po naročilu ustvarja kreacije za najbolj zahtevne dame. Dolgoletno ustvarjalnost je kronal z nagrado Big See Fashion Design Award IT Faktor 2018, ki jo podeljujejo najbolj izvirnim modnim oblikovalcem v državah jugovzhodne Evrope. Kreacija Kraljica čebela je do 23. novembra na ogled v paviljonu na Dunajski cesti 123 v Ljubljani.