Plus
Judo je njegova zgodba
Judo je njegova zgodba

Mojmir Kovač, gonilna sila Športno-kulturno- izobraževalnega društva Jaz sem najboljši, je znan obraz v slovenski Istri. S prireditvami, ki jih organizira - od znamenitega teka Povežimo soline do novoletnega skoka v morje in spusta princeske s piranskega zvonika - zna privabiti ljudi. Kot rad poudari, si vselej prizadeva pripraviti kakšen nov projekt. A marsikdo ne ve, da je Mojmir Kovač tudi navdušen judoist. Z judom se je pričel ukvarjati z desetimi leti. Pred meseci je obiskal najznamenitejšo judo šolo Kodokan na Japonskem, kjer je prejel priznanje, s katerim se v Sloveniji ponašajo le redki.

Sobota
Kako si urediti svoje začasno bivališče?
Sobota
Kako si urediti svoje začasno bivališče?

Oktobrska preseljevanja so pred vrati. Iz domačega udobja v podnajemniške sobe in stanovanja, večinoma v prestolnico ali druga univerzitetna mesta. Morda na tuje. Iz radovednosti malo pregledam ponudbo. Najpomembnejša je seveda cena. Da so cene napihnjene čez vsako mero, vemo. Zakonitosti prostega trga, se glasi nepremičninska mantra.

Užitni lampijončki
Sobota
Užitni lampijončki

V knjigi Daria Corteseja Divja hrana zaključuje navadno volčje jabolko opis rastlin, katerih poganjke, liste, cvetove ali plodove lahko uživamo. Uvrstil ga je med okrasne rastline in mnogi res gojijo to trajnico iz rodu razhudnikov zgolj z namenom, da jim z ognjenimi lampijončki v poznem poletju krasi vrt, najdemo pa jo tudi prosto rastočo v naravi, največkrat ob robu gozdnih jas.