Plus
Spoznavanje v prostoru Alpe Jadran
Spoznavanje v prostoru Alpe Jadran

Z imenitno večerjo kuharskega mojstra Tomaža Kavčiča v celovški restavraciji Dolce Vita, sredozemski postojanki v koroški prestolnici, so se predsinočnjim začeli tretji dnevi alpsko-jadranske kuhinje, sveže in povezovalne čezmejne gastronomske pobude.

Sobota
Domišljijo preliva na papir in v lonec
Sobota
Domišljijo preliva na papir in v lonec

Flomastre, papir in čas za sprehod po svetu domišljije je vse, kar Jan Štefić potrebuje za to, da prikaže svet iz svoje perspektive. S kuharskimi mojstrovinami, ki jih ponudi tako, da razveseli tudi oko, razvaja brbončice svojih domačih. Lakoto po umetniškem izražanju poteši še s fotografiranjem urbanih naselij, najraje v dežju. Sicer pa ga - kot veliko njegovih vrstnikov - navdušujejo motorji in avtomobili.

Do zdaj ni bilo poročil o okužbi s covidom-19 z uživanjem hrane
Zdravje
Do zdaj ni bilo poročil o okužbi s covidom-19 z uživanjem hrane

Po podatkih Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin do zdaj ni bilo poročil o prenosu covida-19 z uživanjem hrane. Tudi Evropska agencija za varnost hrane navaja, da ni dokazov, da hrana pomeni tveganje za javno zdravje v zvezi s covidom-19, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu za kmetijstvo in prehrano.