Pri sosedih
Ukrepi glede koronavirusa ohromili FJK
Ukrepi glede koronavirusa ohromili FJK

Julijska krajina (FJK) se je zaradi izrednih ukrepov za zajezitev koronavirusa danes dejansko ustavila. Šole in univerze bodo do 1. marca zaprte, do takrat ne bo kulturnih in drugih prireditev, odpovedani so verski obredi in pogrebi. Na Tržaškem v strahu pred virusom medtem množično nakupujejo hrano, zaščitne maske in razkužila.

Kraški pust odgnal vse viruse
Kraški pust odgnal vse viruse

Že 53. povorka Kraškega pusta je v kombinaciji z lepim vremenom v soboto na Opčine zopet privabila veliko ljudi. Med trinajstimi tekmovalnimi skupinami so si nagrado za najboljši voz prislužili v Šempolaju, v Tržič pa je romala nagrada za najboljšo skupino.

Tržaška univerza bo prihodnji teden zaprta
Tržaška univerza bo prihodnji teden zaprta

Zaradi razmer, v katerih se je Italija znašla ob okužbah s koronavirusom, je vodstvo Univerze v Trstu odredilo prekinitev vseh dejavnosti od ponedeljka do prihodnje nedelje, 1. marca. To je na spletni strani univerze sporočil rektor Roberto Di Lenarda in pojasnil, da gre za preventivni ukrep zaradi velike mobilnosti študentov, od katerih marsikdo prihaja tudi z območij, kjer so zabeležili primere okužbe s koronavirusom, poroča Primorski dnevnik.