7. Val
O svobodi in sanjah
O svobodi in sanjah

Svoboda je le druga beseda za stanje, ko nimaš več česa izgubiti. Tako nekako, prosto po mojih prevajalskih sposobnostih, je svojčas prepevala Janis v Kristoffersonovi pesmi Me and Bobby McGee in nedolgo zatem na nek način postala žrtev svoje lastne svobode.

Prihodnost bo električna
Prihodnost bo električna

Severnoprimorska regija ima dovolj obnovljivih virov in znanje, zgoščeno v številnih podjetjih, ki se ukvarjajo z elektroenergetiko in visoko tehnologijo, da lahko stavi na električno prihodnost. O tem, kako to doseči in za kaj je treba še poskrbeti v tej smeri, so spregovorili nekateri glavni akterji na tem področju.

Kriminal in čokolada
Kriminal in čokolada

Kaj imata skupnega kriminal in čokolada? Načeloma ne kaj dosti. Od zadnjega konca tedna, ko so policisti na mejnem prehodu Gruškovje v prtljagi avtobusnega potnika našli v čokolado in majonezo potopljene bombe in drugo orožje, pa lahko prilagodimo pregovor, da so nekoga dobili z “rokami v marmeladi” ... Žgoče pa je v teh dneh postalo tudi vprašanje, kam je izginilo 56 milijonov evrov virtualnega denarja, ki naj bi ga izgubili slovenski državljani.