Kultura
Mojstri pripovedi v akciji
Mojstri pripovedi v akciji

V Klubu Cankarjevega doma se je sinoči začel Pripovedovalski festival, ki bo v svoji 21. izdaji v nekoliko spremenjeni podobi prepletal tradicijo - pravljice, folkloro, mite - z osebnimi zgodbami. Na različnih prizoriščih po Ljubljani in tudi v Mariboru bo do 24. marca med drugim ponudil več pripovedovalskih dogodkov, tudi dveh tujih gostov.

Kultura
Na 27. Dnevih komedije nagrajen muzikal Trač
Kultura
Na 27. Dnevih komedije nagrajen muzikal Trač

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se je nocoj zaključil 27. festival Dnevi komedije. Nagrajenci strokovne žirije so igralka Iva Krajnc Bagola, igralec Uroš Smolej, režiser Eduard Miler in muzikal Trač, ki je prav tako po izboru občinstva letošnja žlahtna komedija v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega (MGL) in Gledališča Koper.

Pravica ženske do lastne duše
Kultura
Pravica ženske do lastne duše

Teme, o katerih je anarhistka in feministka Emma Goldman (1869-1940) pisala pred približno stotimi leti, so še vedno aktualne. In prav dejstvo, da se na področju emancipacije žensk do danes ni spremenilo kaj dosti, je botrovalo odločitvi, da razmišljanja Emme Goldman, zbrana v knjigi Feministični eseji, lahko naposled prebiramo tudi v slovenščini.