Goriška
Če ne bo padla meja, bo padla Goriška
Če ne bo padla meja, bo padla Goriška

Več kot 50 podjetnikov se je udeležilo današnjega srečanja pobude Rešimo Goriško v vili Vipolže. Namen sestanka je bil strniti vrste pred razpravo v državnem svetu, ki bo prihodnji teden, poročati o opravljenih dejavnostih, izmenjati izkušnje in se dogovoriti, kako pripraviti statistične podatke. Država namreč od regije zahteva, da dokaže, koliko in kako je bolj prizadeta od ostalih slovenskih pokrajin.

Goriška
Za petino višje cene smetarine
Goriška
Za petino višje cene smetarine

Ker so se stroški ravnanja z odpadki povišali, se je smetarina v mestni občini podražila za dobro petino. Štiričlanska družina bo po novem plačevala 27,12 evra na mesec namesto sedanjih 22,1 evra. Novo ceno so včeraj potrdili mestni svetniki, a ne brez polemike. Vrtela se je okrog tega, ali je v času krize podražitev neizogibna.

Zaposleni v Hitu so zaskrbljeni
Goriška
Zaposleni v Hitu so zaskrbljeni

Podaljšanje subvencioniranja čakanja na delo za najmanj tri mesece, znižanje stopnje davka od posebnih iger na srečo in znižanje koncesijskih dajatev. To so glavni predlogi za rešitev nezavidljivega položaja družbe Hit, ki so jih v odprtem pismu vladi, ministrstvom, občinam ... naslovili v svetu delavcev in treh sindikatih v Hitu.