Goriška
Nemirna večer in noč ob pogledu na vodo
Nemirna večer in noč ob pogledu na vodo

Prebivalci vasi ob spodnjem toku Vipave in njenih tamkajšnjih pritokih so sinoči nenehno ne le opazovali reko, s katero morajo sobivati, ampak tudi ažurne podatke na spletu o njenem vodostaju. A če so bili ti včeraj zvečer spodbudni, pa napovedi za danes niso.

Goriška
Ni ga proračuna, ki bi obveljal
Goriška
Ni ga proračuna, ki bi obveljal

V Šempetru bodo v četrtek v tretje obravnavali predlog proračuna za prihodnje leto, ko naj bi iz občinske blagajne šlo dobrih devet milijonov evrov, čez milijon zgolj za urejanje ulic in križišč. Kakor ob podobnih zapletih drugje, na župana letijo očitki, da naložb ne izvaja in predlogov ne upošteva. Ne glede na to, ali so ti očitki upravičeni ali ne, pa drži, da se nekateri projekti vlečejo.

Nove vreče so že pripravljene
Goriška
Nove vreče so že pripravljene

Na severnem Primorskem so imeli največ dela gasilci in pripadniki civilne zaščite v spodnji Vipavski dolini, kar nekaj intervencij se je nabralo tudi na Ajdovskem in Vipavskem. Hujše škode v stavbah ni bilo, a so razdelili kar precej vreč za zaščito pred naraslimi vodami. Na Idrijskem je preglavice povzročal veter, v Posočju pa je dan minil mirno. V štabih Civilne zaščite so se sinoči pripravljali na dolgo noč.