Gisinova najboljša v kombinaciji, Bucikova enajsta

Švicarska alpska smučarka Michelle Gisin je zmagovalka kombinacijske tekme na olimpijskih igrah v Pjongčangu. Štiri leta po triumfu sestre Dominique Gisin na smuku v Sočiju je 24-letnica zmagala pred slalomsko kraljico, Američanko Mikaelo Shiffrin s prednostjo 0,97 sekunde. Edina Slovenka z uvrstitvijo je bila Ana Bucik na 11. mestu (+3,86).

Najboljša Slovenka na tekmi je bila Ana Bucik, ki je smukaški del 
končala na 15. mestu, na koncu pa je bila enajsta.  Foto: STA
Najboljša Slovenka na tekmi je bila Ana Bucik, ki je smukaški del končala na 15. mestu, na koncu pa je bila enajsta.  Foto: STA

PJONGČANG > Gizinova je tako v Južni Koreji poskrbela, da je v družino prišla nova zlata medalja, potem ko je bila njena starejša sestra Dominique Gisin na olimpijskih igrah v Sočiju 2014 najboljša v smuku; olimpijsko zmago si je pred štirimi leti razdelila z najboljšo slovensko alpsko smučarko vseh časov Tino Maze.

Za Schiffrinovo je to še druga kolajna teh iger, potem ko je osvojila zlato v veleslalomu. Bron je osvojila še ena Švicarka; svetovna prvakinja v kombinaciji Wendy Holdener je za rojakinjo zaostala za 1,44 sekunde. Američanka Lindsey Vonn, vodilna po smuku, je svoje olimpijske nastope v Južni Koreji končala z odstopom, saj je v slalomu zgrešila vratca.

Najboljša Slovenka na tekmi je bila Ana Bucik, ki je smukaški del končala na 15. mestu, na koncu pa je bila enajsta. Po smukaškem delu je bila sicer v slovenski vrsti v najboljšem položaju Maruša Ferk, ki je bila po polovici tekme peta, a je med slalomom naredila napako in končala brez uvrstitve.


Najbolj brano