Na sklepni slovesnosti v Pjongčangu tudi severnokorejski general

Sklepne slovesnosti zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu se bo s severnokorejske strani udeležil visoki general Kim Yong-chol. Ameriško visoko delegacijo ob koncu iger pa bo vodila predsednikova hči Ivanka Trump, ki je tudi njegova svetovalka.

PJONGČANG > Kim Yong-chol bo vodil osemčlansko delegacijo, ki se bo v Južni Koreji mudila od petka do nedelje. Pričakovati je, da se bo s severnokorejskimi sosedi sestal tudi predsednik Južne Koreje Moon Jae-in, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Iz Bele hiše pa so sporočili, da je predsednik Donald Trump prosil svojo hčer Ivanko Trump, naj vodi visoko delegacijo ZDA. Ob tem so izključili, da bi lahko prišlo do kakšnega srečanja med Ivanko Trump in predstavniki Severne Koreje.

Na odprtju iger je sicer sestra severnokorejskega vodje Kim Jo-jong sedela le nekaj sedežev stran od ameriškega podpredsednika Mika Pencea, a si nista izmenjala niti pogleda.

Pozneje so z ameriškega zunanjega ministrstva sporočili, da so se Pence in predstavniki Severne Koreje nameravali med obiskom na skrivaj sestati, a so slednji srečanje tik pred zdajci odpovedali.


Najbolj brano