Oblak namesto Faka v postavi za biatlonsko štafeto

Slovenskega junaka olimpijskih iger v Pyeongchangu Jakova Faka zaradi utrujenosti ne bo v postavi za današnjo moško štafeto 4 x 7,5 km, zadnjo biatlonsko preizkušnjo na zimskih olimpijskih igrah. Namesto njega bo nastopil Lenart Oblak, so potrdili v slovenski biatlonski odpravi.

“Po vseh nastopih na teh igrah danes ne bi mogel nastopiti po 
svojih pričakovanjih, ker sem preveč utrujen," je na kratko 
povedal Jakov Fak. Foto: STA
“Po vseh nastopih na teh igrah danes ne bi mogel nastopiti po svojih pričakovanjih, ker sem preveč utrujen," je na kratko povedal Jakov Fak. Foto: STA

PJONGČANG > Kot je sporočil Jakov Fak, je razlog utrujenost. "Enostavno po vseh nastopih na teh igrah danes ne bi mogel nastopiti po svojih pričakovanjih, ker sem preveč utrujen," je na kratko povedal 30-letni biatlonec.

Slovenijo bodo tako na današnji tekmi s startom ob 12.15 po srednjeevropskem času zastopali Klemen Bauer, Miha Dovžan, Mitja Drinovec in Lenart Oblak.

Fak je minuli četrtek v Pjongčangu s srebrom na 20-kilometrski posamični preizkušnji Sloveniji priboril prvo in za zdaj edino olimpijsko medaljo na letošnjih zimskih olimpijskih igrah.

Za medaljo, prvo olimpijsko v karieri za Slovenijo, je moral odlično teči in zadeti vseh 20 tarč. Zmagal je Norvežan Johannes Thingnes Boe, ki je prehitel Faka za pičlih 5,5 sekunde.


Najbolj brano