Osebnost Primorske
Smisel petja je druženje
Smisel petja je druženje

Zborovodja Ivan Tavčar te dni prejema same dobre novice. V nedeljo je na slovesnosti v portoroškem Avditoriju prejel priznanje za 50-letno zvestobo reviji Primorska poje. Kot dušo prireditve, ki že pol stoletja povezuje Primorce, pa so ga prepoznali tudi bralci, gledalci in poslušalci primorskih medijev, ki so mu namenili februarsko zmago v izboru Osebnost Primorske.

Prevajalka, zborovodja in jamar
Prevajalka, zborovodja in jamar

Drugi letošnji krog izbora osebnosti Primorske, skupne akcije Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A, prinaša tri kandidate za mesečno zmago: mlado prevajalko, starešino revije Primorska poje in jamarja. Kateri bo prejel največ glasov, bo znano prihodnjo soboto.

Že kot otrok je želela biti “nekdo”
Že kot otrok je želela biti “nekdo”

Irena Mihelj, doma s Ceste pri Ajdovščini, živi v stanovanju v Ajdovščini. Že nekaj let je njen spremljevalec črn labradorec Bisk, kar v norveščini pomeni kuža. Je izšolan vodič. Irena je od rojstva slepa, a to zanjo ni ovira in običajno doseže, kar si zada. Tudi diplomirati, živeti samostojno ali prevesti knjigo iz norveščine.