Osebnost Primorske
Osebnost Primorske meseca avgusta je Valter Mlekuž
Osebnost Primorske meseca avgusta je Valter Mlekuž

Valter Mlekuž je bil počaščen že s tem, da se je uvrstil med kandidate za primorsko osebnost meseca avgusta. Izbor za osebnost po njegovem mnenju dodatno potrjuje, da se je v zapletu s kubanskimi plesalci, ki so jih policisti oglobili, ker niso imeli dokumentov, pravilno odločal. Kot pravi, je vsakega priznanja vesel, še najbolj pa hvaležnosti mladih ljudi v stiski.

Peterica v avgustovskem šopku
Peterica v avgustovskem šopku

Duša Kraške ohceti Vesna Guštin Grilanc, zelo poseben piranski župnik Zorko Bajc, dekle z motorko Ines Frančeškin, župan, predvsem pa Človek Valter Mlekuž in poet fotografije Jaka Ivančič so kandidati za naziv osebnost Primorske meseca avgusta. Kdo bo zmagovalec, bodo odločili glasovi komisije, bralcev in poslušalcev Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A.

Potopi za užitek, ne za kolajne
Potopi za užitek, ne za kolajne

Zadnji dve leti Alenka Artnik, 36-letna potapljačica na vdih iz Kopra, podira rekord za rekordom. Nazadnje je 22. julija priplavala do 105 metrov globokega svetovnega rekorda. Tam doli, v globinah morja, se počuti kot doma, zato ni čudno, da jih osvaja s precejšnjo lahkoto, a venomer tudi z zavedanjem, kje so meje njenih zmogljivosti.