Osebnost Primorske
Osebnost Primorske leta 2020 bo ...
Osebnost Primorske leta 2020 bo ...

Osebnost Primorske leta 2020 je v ciljni ravnini. Danes se začenja glasovanje za kandidate, ki so med letom, zaznamovanim z epidemijo novega koronavirusa, izstopali po svoji srčnosti, vztrajnosti, skrbi za sočloveka, boju za resnico in za pravice ter bili zmagovalci mesečnih izborov. Le eden - ali par - bo v roke prijel zlato jabolko, simbol akcije. Kdo, bo znano prihodnjo soboto na sklepni slovesnosti. Ta bo v luči korona razmer žal okrnjena.

“Ljudem kultura še nekaj pomeni”
“Ljudem kultura še nekaj pomeni”

Dobrih deset dni po eksploziji evforije ob razglasitvi, da je Nova Gorica z Gorico evropska prestolnica kulture 2025, vodjo ekipe Nedo Rusjan Bric navdajajo mešani občutki. “Zelo sem vesela, da nam je uspelo, a hkrati zmerno zaskrbljena,” pravi. EPK je namreč zelo zahteven projekt, ki bo luči usmeril ne le na Primorsko, ampak na celotno Slovenijo.

Glasujte za decembrsko osebnost
Glasujte za decembrsko osebnost

V zadnjem letošnjem mesečnem izboru Osebnost Primorske se družijo umetnostna zgodovinarka in konservatorka, medicinska sestra na covid oddelku, dolgoletni tajnik Sindikata slovenske šole, vodja ekipe EPK GO!2025 in mama treh otrok z avtizmom. Kdo bo sklenil venček letošnjih primorskih junakov, bo znano prihodnji četrtek, zadnjega v letu.