Osebnost Primorske
Mateja Sattler: “Glas zame je bil glas za srednjo Soško dolino”
Mateja Sattler: “Glas zame je bil glas za srednjo Soško dolino”

“Ne moremo in ne smemo biti tiho,” pravi okoljska aktivistka Mateja Sattler, članica društva Eko Anhovo in dolina Soče, ki si prizadeva za zdravo in čisto okolje v srednji Soški dolini. Njen odločen boj za neoporečno pitno vodo v Anhovem so podprli tudi bralci, poslušalci in gledalci osrednjih primorskih medijskih hiš, ki so jo izbrali za osebnost Primorske meseca septembra.

Septembrskih pet že zbira glasove
Septembrskih pet že zbira glasove

September gre h koncu in čas je za nov krog glasovanja za osebnost Primorske. Kandidati za septembrski naziv so okoljska aktivistka Mateja Sattler, dolgoletni predsednik Odbora za proslavo bazoviških junakov Milan Pahor, poveljnik postojnskih prostovoljnih gasilcev Mitja Šantelj, predsednik društva Skala Kubed Vojko Udovič ter zdravnica, predsednica Primorskih spominčic Tatjana Cvetko. Komu bodo bralci in poslušalci Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A namenili največ glasov, bo znano prihodnjo soboto.

Stipe Vincek: “Nismo vsi motoristi divjaki”
Stipe Vincek: “Nismo vsi motoristi divjaki”

Pod sloganom “Stori kaj dobrega zase in za drugega - daruj kri!” so člani Moto kluba Kondor v izolskem transfuzijskem centru pripravili avgustovsko krvodajalsko akcijo, že 30. po vrsti. V desetih letih so skupaj s prijatelji darovali 250 do 300 litrov krvi, ker jo, kot pravijo, raje poklonijo kot puščajo na asfaltu. Tudi sicer prisegajo na dobrodelnost in varno, strpno vožnjo z dvema kolesoma ali več.