Osebnost Primorske
“Če si buden, ne trati časa”
“Če si buden, ne trati časa”

Izolan Igor Crnić, vodja Reševalne službe slovenske Istre, se pri svojem delu in v življenju nasploh drži načela “ravnaj z vsemi tako, kot si želiš, da bi ravnali s tabo”. Poklic reševalca je nadgradil z raziskovanjem in izobraževanjem v stroki, sodeloval je pri projektih, usmerjenih v razvoj enote in organizacije sistema nujne medicinske pomoči v slovenski Istri, pri pripravi nacionalne strategije in vzpostavitvi dispečerske službe zdravstva.

V poletje s četverico kandidatov
V poletje s četverico kandidatov

V šestem krogu letošnjega glasovanja se za naziv osebnost Primorske potegujejo štirje kandidati. Nelida Nemec je umetnostna zgodovinarka, ki odpira Mušičev svet. Gvido Bratina je raziskovalec z Univerze v Novi Gorici, prejemnik Preglove nagrade. Reševalec z veliko začetnico Igor Crnić je letošnji dobitnik zlatega znaka, najvišjega priznanja Zbornice zdravstvene nege. Najviše ležeča krajevna skupnost Vojsko pa je z Brankom Lapajnetom postala mali čudež. Kdo bo zmagovalec, bodo določili glasovi komisije, bralcev in poslušalcev Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A.

Smeti so “fuj”, a treba jih je pobrati
Smeti so “fuj”, a treba jih je pobrati

Ni dovolj le, da odpadka ne vržeš v naravo, treba ga je tudi pobrati, če naletiš nanj. Tako meni Miha Vivoda, predsednik društva Naredi nekaj za naravo, ki si je s svojim nalezljivim okoljevarstvenim zanosom prislužil zmago v majskem krogu akcije Osebnost Primorske 2018. “Naj bo to povabilo ljudem, da načelno ozaveščenost o pomenu čistega okolja v čim večjem številu prenesejo tudi v prakso,” pravi.