Osebnost Primorske
Majski šopek plete kultura
Majski šopek plete kultura

Ob koncu epidemije novega koronavirusa se Osebnost Primorske, skupna akcija Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A, vrača v ustaljene tire. Majski šopek oblikujejo kandidati s področja kulture, ki so jo ukrepi močno prizadeli, a še zdaleč ne dotolkli. V njem so profesorica Jelena Vukmir, ki slovenščino in italijanščino uči na 'naraven način', ravnateljica Narodne in študijske knjižnice Trst-Gorica Luisa Gergolet, pesnik in prevajalec Marko Kravos ter Simon Kastelic in Mateja Kralj, jedro sežanskega Društva Konstruktivist. Kdo bo prejel največ glasov, bo znano prihodnjo soboto.

Osebnost Primorske: HVALA vsem, ki pomagajo
Osebnost Primorske: HVALA vsem, ki pomagajo

Čas epidemije koronavirusa si bomo zapomnili predvsem kot čas, ko lahko z res veliki črkami zapišemo besedo HVALA vsem tistim, ki nam omogočajo varno življenje, pomagajo, da je strah manjši ali skrbijo, da je naša duša polna radosti.

Osebnost Primorske: zmagovalci so ljudje z velikim srcem
Osebnost Primorske: zmagovalci so ljudje z velikim srcem

Marčevsko akcijo Osebnost Primorske posvečamo vsem, ki v času epidemije novega koronavirusa nesebično in požrtvovalno pomagajo sočloveku.