Osebnost Primorske
Kdo bo julijska osebnost Primorske?
Kdo bo julijska osebnost Primorske?

Ksenija Dobrila in Walter Bandelj sta bila vztrajna akterja v procesu vračanja Narodnega doma Slovencem. Po zaslugi Ine Sulič bodo didaktične igrače dobili tudi otroci z okvaro vida. Davor Škerjanc je z ekipo sodelavcev utrdil sežanski Tabor med nogometno elito. Jože Jeram, organizator prenosa 90-letnega domoljuba do bolnice Franje, pa je obudil pozabljene vrednote. Komu bodo bralci in poslušalci Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A namenili največ glasov, bo znano prihodnjo soboto.

Jeseni ga čaka še vatikanski arhiv
Jeseni ga čaka še vatikanski arhiv

Drzen, radoveden in sočuten do drugih. To je Jože Pirjevec, ki so ga bralci in poslušalci Primorskih novic, Primorskega dnevnika, Radia in Televizije Koper in Radia Trst A izglasovali za junijsko osebnost Primorske. Junija, ko je dopolnil 80 let, je izšla monumentalna knjiga Partizani, v kateri na podlagi desetletij raziskovanj svetovnih arhivov celostno prikaže partizansko gibanje in ga postavi v evropski okvir.

Junijski trio nabira glasove
Junijski trio nabira glasove

Jože Pirjevec, vztrajni iskalec resnice, je s knjigo Partizani osvobodilno gibanje postavil v evropski okvir. Jana Ludvik, najboljša igralka namiznega tenisa sezone, je četrtič zapored državna prvakinja z izolskim Arrigonijem. Igor Polanc je gonilna sila gradnje primorske male Planice nad Kovkom na Ajdovskem. To je trojica kandidatov, ki se poteguje za naziv osebnost Primorske meseca junija. Komu bodo bralci in poslušalci Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A namenili največ glasov, bo znano prihodnjo soboto.