Osebnost Primorske
Primorci kot zgled in navdih
Primorci kot zgled in navdih

18 osebnosti je od leta 2005 do 2020 dobilo v roke zlato jabolko, kot so odločili bralci Primorskih novic in Primorskega dnevnika, gledalci Televizije Koper ter poslušalci Radia Koper in Radia Trst A.

Za osebnosti je nastala tudi pesem
Za osebnosti je nastala tudi pesem

V dosedanji obliki se Osebnost Primorske za zdaj poslavlja. Čeprav je letošnjo zaključno slovesnost dodobra okrnila epidemija, je še živ spomin na preteklih 15, vselej odlično obiskanih sklepnih druženj. Poleg glavnih junakinj in junakov so jih sooblikovali številni ustvarjalci, ki so poskrbeli za dobro vzdušje in za to, da je bilo druženje prijetno za oko, uho, dušo in srce.

Nevenka Mlinar: “Ta dolina je dala že dovolj”
Nevenka Mlinar: “Ta dolina je dala že dovolj”

Nevenko Mlinar smo ujeli sredi številnih obveznosti, sicer prijetnih, ki sledijo podelitvi naziva Osebnost Primorske. Tudi v zmagoslavju zdravnica, ki je spodbudila kolege po vsej državi, da se pridružijo k pozivu za izboljšanje kakovosti življenja v srednji Soški dolini, ostaja realistična in skromna. Vsekakor ne speča na lovorikah. S pogledom, usmerjenim v prihodnost. Zdravniki so povedali svoje, ljudje so jim z množičnim glasovanjem za zdravnico pritrdili: na potezi je država.