Za osebnosti je nastala tudi pesem

V dosedanji obliki se Osebnost Primorske za zdaj poslavlja. Čeprav je letošnjo zaključno slovesnost dodobra okrnila epidemija, je še živ spomin na preteklih 15, vselej odlično obiskanih sklepnih druženj. Poleg glavnih junakinj in junakov so jih sooblikovali številni ustvarjalci, ki so poskrbeli za dobro vzdušje in za to, da je bilo druženje prijetno za oko, uho, dušo in srce.

Ob 10. obletnici je  Mef akciji Osebnost Primorske poklonil  pesem 
Ja pa ja. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Ob 10. obletnici je Mef akciji Osebnost Primorske poklonil pesem Ja pa ja. Foto: Tomaž Primožič/FPA

PRIMORSKA > V uredništvih petih medijev z obeh strani meje, ki sodelujejo v izboru Osebnosti Primorske - to smo Primorske novice, Radio Koper, TV Koper - Capodistria, Primorski dnevnik in Deželni sedež RAI za Furlanijo Julijsko - smo se odločili, da zaradi negotove epidemiološke slike v letu 2021 ne bomo izbirali mesečnih osebnosti. Še naprej bomo seveda opozarjali na izjemne posameznike, ki v primorskem prostoru puščajo svoj pečat, skupaj z bralci, poslušalci in gledalci pa bomo ob koncu leta nekomu podelili tudi laskavi naziv osebnosti Primorske.

Trenutek je pravšnji za pogled nazaj in obujanje spominov na minula druženja z našimi osebnostmi. Prvih devet let je januarska sklepna slovesnost gostovala pod režisersko taktirko Petra Juratovca in nato Gorana Stoisavljevića v Avditoriju Portorož. S finalisti se je (kakor med letom na Radiu Koper) na odru pogovarjala voditeljica Nataša Benčič.

V prelomnem desetem letu smo se Avditoriju zahvalili za gostoljubje in odtlej gostovali še v Grand Hotelu Bernardin, Kosovelovem domu, koprski dvorani Sv. Frančiška in lani v koprskem teatru. Nataša Benčič je voditeljske vajeti predala Karin Sabadin. Ob njenem boku so v vlogi sovoditeljev nastopili Nina Kapelj, Marko Strle, Matej Sukič ter nazadnje Matej Nadlišek in Jari Jarc.

Da je prijetna vsebina imela tudi privlačno formo, gre zasluga kostumografkam in kostumografom, oblikovalkam svečanih toalet in unikatnega nakita. Za odmerke zdravilnega smeha so skozi leta skrbeli Boris Kobal, Gojmir Lešnjak - Gojc, Danijel Malalan, Nataša Tič Ralijan, Igor Malalan in Žan Papič, za kakovostno glasbeno kuliso pa plejada primorskih (pa tudi drugih) glasbenikov. Nekatere smo srečevali večkrat, med njimi Draga Misleja Mefa, ki je na odru nastopil tudi v vlogi finalista izbora, spomniti pa velja, da je prav za jubilejno, deseto prireditev napisal pesem - priljubljeno Ja pa ja.


Najbolj brano