V živo: zaključna prireditev osebnost Primorske leta 2020

Akcija Osebnost Primorske 2020, ki jo skupaj pripravljamo Primorske novice, Radio Koper, Televizija Koper, Primorski dnevnik in Radio Trst A, je pred sklepnim dejanjem. Glasovi so že prešteti, kdo od osmih posameznikov in dveh parov si je prislužil laskavi naziv in bo prejel zlato jabolko, simbol akcije, pa bo znano zgodaj drevi.

Predstavnice komisije sodelujočih medijskih hiš med včerajšnjim 
preštevanjem glasov za Osebnost Primorske leta 2020 Foto: Ilona Dolenc
Predstavnice komisije sodelujočih medijskih hiš med včerajšnjim preštevanjem glasov za Osebnost Primorske leta 2020 Foto: Ilona Dolenc

KOPER > Zmagovalca bomo razglasili na sklepni slovesnosti, ki jo bo mogoče spremljati ob 18. uri na Radiu Koper in Televiziji Koper ter na facebook profilu Primorskih novic in ostalih sodelujočih medijskih hiš.

Televizijski posnetek bodo ob 21. uri predvajali še na kanalu RAI 3 bis. Epidemiološke razmere žal ne omogočajo, da bi slovesnost spremljalo občinstvo v živo. Potekala bo v studiu 3 Televizije Koper in studiu Hendrix Radia Koper. Glasbeno kuliso bo ukrojil Ivo Tul Trio.

Za naziv osebnost Primorske leta 2020 se potegujejo Nevenka Mlinar, prvopodpisana pod poziv k omejitvi sosežiga odpadkov, Miran Košuta, avtor novega italijanskega prevoda Prešernovih Poezij, Jelena Vukmir, vodja spletnega tečaja slovenščine in italijanščine, zgodovinar Jože Pirjevec, Ksenija Dobrila in Walter Bandelj, akterja v procesu vračanja tržaškega Narodnega doma, Stipe Vincek, predsednik Moto kluba Kondor, Mateja Sattler iz društva Eko Anhovo in dolina Soče, učiteljici Anita Bergnach in Vesna Jagodic, prostovoljka Valentina Kobal ter vodja ekipe EPK GO! 2025 Neda Rusjan Bric.

Finalisti šestnajstega izbora Osebnosti Primorske iz povprečja izstopajo po svoji srčnosti, vztrajnosti, skrbi za sočloveka, boju za resnico in za pravice. Vsak od njih je na svoj način zaznamoval minulo leto in prepričal bralce, poslušalce, gledalce ter komisijo sodelujočih medijev, ki so s svojimi glasovi določili mesečne zmagovalce in seveda osebnost Primorske leta 2020. A ne le to. S svojimi dejanji je vsak izmed njih lahko zgled in navdih mnogim, da naredijo nekaj (več) v dobrobit skupnosti.

Epidemija novega koronavirusa je zaznamovala tudi potek akcije Osebnost Primorske. Marca in aprila zato glasovanja ni bilo, pač pa smo tedaj izbrali osebnosti, ki so predstavljale vse tiste, ki so nesebično pomagali sočloveku: podjetnika Luko Manojlovića, pobudnico zbiranja denarja za urgence Valentino Sivec, gostinca Denisa Ibrišimovića, farmacevta Andreja Fistra, pomočnico direktorja za zdravstveno nego Vanjo Kosmina Novak, prostovoljca Matjaža Poniža, kolektiv Gledališča Koper na čelu z direktorico Katjo Pegan ter člane Društva elektronikov Slovenije pod taktirko Darka Volka.

Na ta način smo se želeli zahvaliti vsem ljudem dobrega srca, ki se trudijo, da bi bil čas epidemije znosnejši, tistim torej, ki nam omogočajo varno življenje, pomagajo, da je strah manjši ali skrbijo, da je naša duša polna radosti.


Najbolj brano