Najbolj brano v rubriki Kultura: Smrt Tomaža Pandurja

Najbolj brani članki leta v rubriki Kultura.

12. aprila med vajo za gledališko predstavo Kralj Lear je v 
Skopju umrl slovenski gledališki režiser Tomaž Pandur. Foto: STA
12. aprila med vajo za gledališko predstavo Kralj Lear je v Skopju umrl slovenski gledališki režiser Tomaž Pandur. Foto: STA

Umrl je Tomaž Pandur

12. aprila med vajo za gledališko predstavo Kralj Lear je v Skopju umrl slovenski gledališki režiser Tomaž Pandur.

Zakaj je Nirvana pred 25 leti nastopila v Miljah in ne v Ljubljani

V sredo 16. novembra je minilo natanko 25 let od legendarnega nastopa ameriške grunge zasedbe Nirvana v gledališču Verdi v Miljah. Tržaški časnik Il Piccolo je osvetlil ozadje koncerta in postregel s številnimi zanimivostmi iz organizacijskega ozadja.

Srečala sta se po 44 letih (video)

Slavko Štimac, nekdaj najslavnejši otrok jugoslovanskega filma, danes uveljavljen mednarodni igralec, v avli piranskega hotela strmi v bradatega sivolasca in nejeverno ponavlja ime, ki ga nikoli ni pozabil - Miroslav Zidar. Spet sta se srečala. Po dolgih 44 letih.

Velik duh v pretesnih čevljih

Novica o nenadni smrti Aleša Debeljaka na gorenjski avtocesti je pretresla tako domovino kakor tujino, kamor je prav tako segel jasni, odločni in razumni glas tega vsestranskega humanista, pesnika, esejista in profesorja.

Mula Jole je Gallusa dvignila na noge (video)

Rudiju Bučarju je v sredini aprila uspel podvig, ki ga zmorejo le redki. Ni le zapolnil največje dvorane v Cankarjevem domu, pač pa jo je tudi povsem navdušil. In to - kljub visoki stopnji odgovornosti, saj gre vendar za najbolj elitno slovensko prizorišče - s samo njemu lastno sproščenostjo, ki smo je vajeni iz prizorišč na njegovih domačih, istrskih tleh. Z vicem ali dvema v rokavu in s kozarcem refoška na dosegu roke.


Najbolj brano