Sobota
“Radijci smo alergični na tišino”
“Radijci smo alergični na tišino”

Če bi v koprski palači Tarsia, kjer domujemo Primorske novice, zavrteli časovni stroj v leto 1949, bi se znašli v studiu, od koder se je na današnji dan prvič oglasil Radio Koper - Capodistria. S kolegi radijci že desetletja nismo več “cimri”, pač pa si mahamo čez ulico. Ob njihovem 70. jubileju smo se pred dnevi povabili na obisk in pokukali v njihov delovni vsakdan.

Sobota
Vesel dan mladosti
Sobota
Vesel dan mladosti

Maj. Mesec ljubezni, praznika dela, dneva svobode tiska, pomladne utrujenosti, obletnice zmage nad nacifašizmom. In seveda mesec mladosti, ki je svoj čas, marsikje pa še vedno, vrhunec doživela prav na današnji dan. 25. maj. Dan mladosti.

1850 kilometrov v enem dnevu
Sobota
1850 kilometrov v enem dnevu

Tri leta po odprtju Slovenske turnokolesarske poti (STKP), junija 2016, Komisija za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije vabi na poseben izziv - 1. junija, prihodnjo soboto torej, prekolesarimo STKP v enem dnevu. Skupno vrtenje pedalov na 41 trasah 1850-kilometrske krožne poti pod vodstvom turnokolesarskh vodnikov PZS bo simbolno povezalo planince na kolesu in predstavilo edinstveno pot širšemu krogu rekreativcev.