Sobota
250 sladkih strani nove knjige Alenke Kodele
250 sladkih strani nove knjige Alenke Kodele

Alenka Kodele iz Budanj, ki je domala dve desetletji skrbela za sladko plat v novogoriškem Hitu, kar dvanajst let pa tudi za sladice v slovenski kuharski reprezentanci, je pripravila že sedmo knjigo o sladicah, Sladice Alenke Kodele s podnaslovom Velika knjiga o pecivu.

Kulinarika
Marco Oreggia, urednik vodnika Flos Olei: “Pazite na svoje oljke!”
Sobota
Marco Oreggia, urednik vodnika Flos Olei: “Pazite na svoje oljke!”

V petek bo v Rimu uradno izšel mednarodni oljkarski vodnik Flos Olei, v katerem so zastopani tudi slovenski oljkarji. Njegov urednik in soavtor je ugledni publicist in degustator Marco Oreggia, ki je publikacijo predpremierno predstavil na prireditvi ob Svetovnem dnevu oljk v torek v Kopru.

24 vin za adventno odštevanje
Sobota
24 vin za adventno odštevanje

S 1. decembrom, prvo adventno nedeljo, se začenja adventni čas, ki se zaključi na predvečer božiča. Koledarjem, prirejenim prav za ta čas, se je letos pridružil tako izviren, da je prejel mednarodno priznanje Red Dot (Rdeča pika) v kategoriji oblikovanja blagovnih znamk in komunikacij.