Sobota
Med Gradiško Turo in Himalajo
Med Gradiško Turo in Himalajo

Letošnji dobitnik statue za življenjsko delo Športne zveze Vipava, 64-letni Jurij Nabergoj, je v Planinskem društvu Vipava prehodil pot od začetnika do alpinističnega inštruktorja, gorskega reševalca in načrtovalca zelo zahtevnih poti. Njegov drugi dom je stena Gradiške Ture, kjer se je skupaj z Markom Fabčičem podpisal pod izdelavo maja odprte nove zavarovane plezalne poti Otmarja Črnilogarja.

Sobota
Vinarji, čuvaji primorskih zakladov
Sobota
Vinarji, čuvaji primorskih zakladov

Kongresna dvorana hotela Perla v Novi Gorici je v torek gostila tradicionalni posvet Trte in vino - zakladi Primorske, ki ga pripravlja Kmetijsko gozdarski zavod s sedežem v Kromberku. Takšna pomladanska srečanja vinogradnikov in vinarjev - zbralo se jih je približno 200 - imajo že dolgo tradicijo in so pomembno vplivala na dvig kakovosti primorskih vin in vinske kulture.

Upoštevajmo staro in dodajmo nova spoznanja!
Sobota
Upoštevajmo staro in dodajmo nova spoznanja!

Prav nič novega ni, če zapišem, da je danes dozdevnih prehranskih strokovnjakov “malo morje” in vsakdo se trudi razglašati svoje “nove poglede”, ki so po pravilu zanikanje uveljavljenih oblik prehranjevanja, čeprav so se te zgodovinsko potrdile kot uspešne. V veliki večini ti “novi pogledi” slonijo na izločevanju določenih kategorij živil, najpogosteje živalskega izvora, ali ogljikovih hidratov ...