Sobota
Štrukljade na Slovenskem
Štrukljade na Slovenskem

Minuli teden je bil v znamenju štrukljev. Pa ne samo zato, ker so jih v oddaji Dobro jutro RTV Slovenija pripravljale članice Turističnega društva Podgura, marveč ker so v Mirni peči na Dolenjskem organizirali razstavo in tretje državno ocenjevanje štrukljev iz vlečenega in kvašenega testa iz vse Slovenije. V sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije je dogodek pripravilo tamkajšnje Društvo podeželskih žena Mirna Peč.

Sobota
Tančica iz stopnic
Sobota
Tančica iz stopnic

Včasih potrebuje domovanje le novo preobleko, včasih pa je treba korenito poseči v samo strukturo, prevetriti tloris in nekatere stvari zasukati v povsem drugo smer. Stare hiše imajo sicer lahko veliko kvadraturo, a če je nefunkcionalno izrabljena in razdrobljena, se mnogo kvadratnih metrov kar izgubi.

Lokev ima novo gostilno
Sobota
Lokev ima novo gostilno

Lokev na Krasu, vas med Divačo, Lipico in Bazovico, ima kar osem gostiln. V najmlajši med njimi, ki je tudi hotelček, v Hiši Krasna na robu vasi, so nedavno združili moči Škibinovi, lastniki Hiše Krasna, in ekipa Okusov Krasa, ambicioznega gostinskega projekta, začetega na nekdanjem mejnem prehodu v Lipici. Delo v Hiši so si razdelili: za goste hotela s petimi sobami bodo še naprej skrbeli Škibinovi, za goste v restavraciji OK - Okusi Krasa pa ekipa na čelu s kuharskim mojstrom Alešem Širco in Enverjem Vratarićem, ki je glavni med gosti. Kraševcem je na pomoč za pripravo jedilnika in predstavitvene večerje priskočil kuharski mojster Uroš Štefelin iz Podvina.