Sobota
Barve rešujejo zdravje
Barve rešujejo zdravje

Ste kdaj pomislili, da ko jeste paradižnikove, korenjeve ali špinačne jedi, si dvigujete tudi imunski sistem? V tem času, ko že znanstveniki govorijo o obrambnih celicah, sem si rekla, da ponovno spomnim na jedi z barvami. Poletje ni čas za hujšanje, pač pa za krepitev obrambne sposobnosti in narava nam z obilico barv pri tem pomaga.

Sobota
Družinski kolesarski vodnik po Sloveniji (4): Ljubljansko barje
Sobota
Družinski kolesarski vodnik po Sloveniji (4): Ljubljansko barje

Na Ljubljanskem barju lahko sestavimo eno najenostavnejših kolesarskih poti v Sloveniji. Kljub ravnemu terenu je na poti obilo zanimivosti, predvsem iz naravnega sveta, zaradi česar je območje razglašeno za krajinski park. Ker na Ljubljanskem barju ni reliefnih ali gradbenih ovir, se z njega ponujajo sijajni razgledi na Julijske in Kamniške Alpe.

Morje nam je zlezlo pod kožo
Sobota
Morje nam je zlezlo pod kožo

Potapljali smo se že od malega. Posebej je bilo privlačno tam pri Rexu. Ta velika ladja je bila največji rudnik železa pri nas. Otroci smo pobirali “drobtinice”, ki so padle v morje blizu obale. Veliki kovinski zaboji, obdani z modrino morja, mi še vedno migotajo pred očmi. Ušesa so bolela, ker nismo znali kompenzirati pritiska, a izvlečeni železni predmeti so to poplačali. Na vozičku smo jih odpeljali v Bošadrago v odkupno postajo in se z izkupičkom mastili z napolitankami in čokolado.