Kronika
S čolnov ukradli pet motorjev
S čolnov ukradli pet motorjev

Tatovi v teh dneh ne oprezajo le za plenom na kopališčih in parkiriščih, temveč tudi za plenom na morju. S petih čolnov so v zadnjih dneh ukradli izvenkrmne motorje, vredne od 600 do 1200 evrov. Enega so ukradli celo iz marine.

Jadralno padalo se je v zraku delno zaprlo
Jadralno padalo se je v zraku delno zaprlo

30–letni nemški jadralni padalec je včeraj okoli 13. ure v lastni režiji vzletel na vzletišču Kobala. Kmalu po vzletu mu je zaradi vetra delno zaprlo padalo, zaradi česar je začel spiralno padati. Na koncu je obvisel približno šest metrov visoko na drevesu, na zelo strmem pobočju hriba Jalovnik. Nepoškodovanega so rešili člani GRS Tolmin, ki so mu nudili pomoč pri sestopu z drevesa in snetju padala.

Agresivno vozil za moškim, nato mu grozil s pretepom
Agresivno vozil za moškim, nato mu grozil s pretepom

Danes ob 7.26 je policiste poklical voznik in povedal, da je na cesti od Senožeč proti Divači za njim na prekratki varnostni razdalji vozil avto renault clio. Pri tem je prižigal dolge luči, nato ga je prehitel čez polno črto in mu kazal sredinec. Ko ga je prijavitelj izsledil v Hrpeljah, ga je opozoril na napačno početje. Tedaj mu je nestrpen voznik začel groziti s pretepom in ga zmerjal, nato pa odpeljal s kraja. Policisti bodo po potrditvi identitete izvedli hitri postopek.