Svet
Italija dovolila izkrcanje mladoletnih migrantov z ladje Open Arms
Italija dovolila izkrcanje mladoletnih migrantov z ladje Open Arms

Italijanske oblasti so prižgale zeleno luč za izkrcanje približno 30 mladoletnih migrantov s humanitarne ladje Open Arms, ki je zasidrana pred otokom Lampedusa. Policija je prišla do ladje, da bi začela postopke evakuacije, poročanje italijanskih medijev povzema avstrijska tiskovna agencija APA.

Kanadčanka preživela padec z višine 1500 metrov
Kanadčanka preživela padec z višine 1500 metrov

Neka Kanadčanka je preživela padec z višine približno 1500 metrov, potem ko se ji pri skoku iz letala ni odprlo glavno padalo, zatajilo pa je tudi rezervno padalo, poroča britanski Independent.

V hotelskem požaru v Odesi najmanj devet mrtvih

V požaru, ki je ponoči izbruhnil v hotelu v ukrajinskem mestu Odesa ob Črnem morju, je umrlo najmanj devet ljudi, deset pa je poškodovanih, so po poročanju tujih tiskovnih agencij sporočile tamkajšnje oblasti.

V Milanu začasno prepovedali oddajanje električnih skirojev
V Milanu začasno prepovedali oddajanje električnih skirojev
Z ladje Open Arms zaradi zdravstvenih težav evakuirali več migrantov

Z ladje Open Arms španske nevladne organizacije Proactiva, ki je zasidrana pred italijanskim otokom Lampedusa, so evakuirali več migrantov z zdravstvenimi težavami. Kot je na Twitterju sporočila organizacija Proactiva, je v četrtek zvečer z ladje na Lampeduso odšlo pet migrantov s štirimi spremljevalci, ponoči pa še trije z enim spremljevalcem.

Trump se zanima za nakup Grenlandije

Ameriški predsednik Donald Trump si prizadeva, da bi ZDA kupile Grenlandijo, danes poroča ameriški časnik Wall Street Journal. Po pisanju časnika se je najbolj znani nepremičninski mogotec o možnostih za nakup največjega otoka na svetu že posvetoval s svojimi svetovalci, prihodnji mesec pa naj bi obiskal Dansko, sedanjo lastnico Grenlandije.

Krosa pustoši po Japonski

Močan tropski vihar Krosa je v četrtek opustošil južni del Japonske in po dosedanjih podatkih zahteval najmanj eno smrtno žrtev. Zaradi obilnega deževja se je sprožilo več zemeljskih plazov, silovit veter pa je ruval drevesa in odkrival strehe.

Pjongjang izstrelil nove projektile, zavrnil mirovne pogovore s Seulom

Severna Koreja je danes izstrelila dva nova neznana projektila, ob tem pa zavrnila mirovne pogovore z Južno Korejo. Kot so sporočili iz Pjongjanga, gre za odgovor na izjave južnokorejskega predsednika Moon Jae-ina, ki se je v četrtek zavzel za pospešitev mirovnih pogovorov med Korejama, ki bi prispevali k združitvi obeh držav do leta 2045.

Salvini izpostavil 80-odstotni padec števila migrantov
Salvini izpostavil 80-odstotni padec števila migrantov
Ameriški znanstveniki: Letošnji julij globalno najbolj vroč
Ameriški znanstveniki: Letošnji julij globalno najbolj vroč
V Gibraltarju izpustili iranski tanker

Vrhovno sodišče v Gibraltarju je danes odredilo izpustitev iranskega tankerja, ki so ga gibraltarske oblasti zasegle 4. julija. Sodišče je tanker Grace 1 izpustilo, potem ko je od iranske vlade dobilo pisna zagotovila, da tanker ne bo izkrcal tovora v Siriji, pisanje časnika Gibraltar Chronicle povzemajo tuje tiskovne agencije.

Gasilci se borijo z gozdnimi požari na jugu Francije

V departmaju Aude na jugu Francije je v sredo izbruhnil gozdni požar, ki se ga več kot 500 gasilcev še vedno trudi obvladati. Na območju jugovzhodno od mesta Carcassonne je uničil več sto hektarjev borovcev in grmičevja. Gozdni požar v bližnjem departmaju Herault pa so gasilske službe že spravile pod nadzor, poroča francoska tiskovna agencija AFP.