Svet
Eksplozije v Bejrutu terjale več deset življenj, približno 2500 ranjenih
Eksplozije v Bejrutu terjale več deset življenj, približno 2500 ranjenih

Eksplozije v libanonski prestolnici Bejrut so po prvih podatkih danes terjale več deset življenj, ranjenih je okoli 2500 ljudi, je drevi sporočil minister za zdravje Hamad Hasan. Eksplozije so odjeknile popoldne v pristanišču, najverjetneje v skladišču z eksplozivnimi materiali, poročajo tuje tiskovne agencije.

Trump: Prodaja TikToka v šestih tednih, sicer bo prepovedan
Trump: Prodaja TikToka v šestih tednih, sicer bo prepovedan

Ameriški predsednik Donald Trump je dal kitajskemu lastniku priljubljenega kitajskega spletnega družbenega omrežja za deljenje videoposnetkov TikTok šest tednov časa, da proda svojo ameriško enoto ameriškemu podjetju. Če se za to ne bo odločil, bo omrežje v ZDA prepovedano, je napovedal v ponedeljek.

Na Balkanu rahlo povečanje okužb z novim koronavirusom

Na Zahodnem Balkanu so v več državah spet potrdili več novih okužb z novim koronavirusom kot dan prej. V Bosni in Hercegovini so v zadnjem dnevu potrdili 377 novih okužb, v Srbiji 287 in v Severni Makedoniji 75, poročajo tuje tiskovne agencije.

V Avstriji 96 okužb z novim koronavirusom

V Avstriji so v zadnjih 24 urah potrdili 96 novih okužb s koronavirusom, je danes sporočilo avstrijsko ministrstvo za zdravje. Največ, 43 na novo okuženih je na Dunaju.

Raziskava: V Italiji protitelesa razvilo 1,5 milijona ljudi

V Italiji je protitelesa proti novemu koronavirusu po oceni italijanskega statističnega urada Istat razvilo skoraj 1,5 milijona ljudi, kar je okoli 2,5 odstotka Italijanov. To je šestkrat več od števila potrjenih primerov okužbe v Italiji. Zabeležili so jih okoli 248.000.

Poročilo ZN: Severna Koreja ima verjetno manjše jedrsko orožje

Severna Koreja je pri razvoju jedrskega orožja naredila napredek, po navedbah diplomatskih virov izhaja iz zaupnega poročila Združenih narodov. Več držav domneva, da je Pjongjang verjetno razvil manjše jedrsko orožje, ki ga je moč namestiti v konice balističnih raket.

Na Balkanu manj okužb z novim koronavirusom
Na Balkanu manj okužb z novim koronavirusom
Na Hrvaškem julija na letni ravni 47 odstotkov manj prihodov turistov
Na Hrvaškem julija na letni ravni 47 odstotkov manj prihodov turistov
Papež Benedikt je zelo krhkega zdravja

Zaslužni papež Benedikt XVI. je hudo zbolel in je "zelo šibkega zdravja", poroča nemški časnik Passauer Neue Presse. Po navedbah njegovega nekdanjega biografa Petra Seewalda je zbolel za rdečico obraza, potem ko je v Nemčiji junija obiskal brata Georga.

Kosovski premier okužen z novim koronavirusom

Kosovski premier Avdullah Hoti je v nedeljo zvečer sporočil, da je okužen z novim koronavirusom

Obsežen požar v Kaliforniji ogroža več tisoč ljudi

Na jugu Kalifornije divja obsežen gozdni požar, ki vzhodno od Los Angelesa ogroža več tisoč ljudi in hiš. Z ognjenimi zublji se bori več kot 1300 gasilcev, pomagajo jim tudi helikopterji in letala za gašenje. Zaradi požara Apple, ki je izbruhnil v petek, so v nedeljo 7800 ljudem svetovali, naj zapustijo domove.

Vodja Trumpovega kabineta: Volitve bodo 3. novembra
Vodja Trumpovega kabineta: Volitve bodo 3. novembra