Svet
V Nemčiji koronske ukrepe podaljšali do 10. januarja
V Nemčiji koronske ukrepe podaljšali do 10. januarja

V Nemčiji se ukrepi za zajezitev širitve novega koronavirusa podaljšujejo vsaj do 10. januarja, je v sredo zvečer po sestanku s predsedniki deželnih vlad sporočila nemška kanclerka Angela Merkel.

Putin: Cepljenje zdravnikov in učiteljev proti covidu-19 že prihodnji teden
Putin: Cepljenje zdravnikov in učiteljev proti covidu-19 že prihodnji teden

Množično cepljenje zdravnikov in učiteljev proti covidu-19 bi se v Rusiji lahko začelo že prihodnji teden, je danes napovedal ruski predsednik Vladimir Putin. Kot je dejal ob odprtju zdravstvenega centra ruskega obrambnega ministrstva, so v Rusiji že proizvedli okoli dva milijona odmerkov cepiva proti covidu-19.

V industrijski coni blizu Bristola po močni eksploziji več žrtev

V industrijski coni blizu mesta Bristol na jugozahodu Velike Britanije je danes odjeknila močna eksplozija na območju čistilne naprave, v kateri so po zadnjih podatkih policije umrle štiri osebe. Močna eksplozija je odjeknila v objektu za odpadne vode v predmestju mesta.

Švedske srednje šole prehajajo na pouk na daljavo

Srednje šole na Švedskem bodo v ponedeljek prešle na pouk na daljavo, ki ga bodo imele do 6. januarja, je danes sporočil švedski premier Stefan Löfven. S tem želijo po njegovih besedah upočasniti naraščanje števila novih okužb z novim koronavirusom. V zadnjem dnevu so v državi potrdili 6485 novih okužb, umrlo je 35 covidnih bolnikov.

Na Madžarskem za covidom-19 v zadnjem dnevu umrlo rekordnih 182 ljudi

Na Madžarskem je za covidom-19 v zadnjem dnevu umrlo 182 ljudi, kar je največ od začetka pandemije. V tem času so potrdili več kot 6600 novih okužb z novim koronavirusom, piše na spletni strani madžarske vlade.

Francoski notranji minister napovedal pregled več kot 70 mošej

Francoska vlada bo v boju proti verskim skrajnežem izvedla niz akcij, med drugim bodo izvedli inšpekcije v 76 mošejah po vsej Franciji, je v sredo zvečer sporočil notranji minister Gerald Darmanin. Kot je še tvitnil, bi lahko nekatere mošeje zaprli, če se bo izkazalo, da so povezane s skrajneži.

ZN: Letošnje leto bi lahko bilo med tremi najtoplejšimi doslej

Letošnje leto bi lahko bilo eno od treh najtoplejših let od začetka sodobnih meritev, morda celo toplejše kot rekordno leto 2016, v danes objavljenem začasnem globalnem podnebnem poročilu opozarjajo Združeni narodi.

V Avstriji od 24. decembra dovoljeno smučanje, hoteli ostajajo zaprti
V Avstriji od 24. decembra dovoljeno smučanje, hoteli ostajajo zaprti
V BiH uspeli zmanjšati prihod nezakonitih migrantov

Število migrantov, ki so letos nezakonito vstopili v BiH, je občutno manjše kot lani, je v torek povedal minister za varnost BiH Selmo Cikotić v pogovoru za sarajevsko televizijo Hayat. Dejal je, da so z okrepljenim delom pristojnih državnih služb zmanjšali dnevno število prihodov nezakonitih migrantov v državo s 150 do 200 na 20 do 30 v novembru.

V Italiji za božične in novoletne praznike omejitev stikov in prepoved potovanj
V Italiji za božične in novoletne praznike omejitev stikov in prepoved potovanj
V incidentu z avtomobilom v Trierju štirje mrtvi in 15 ranjenih

V nemškem Trierju, kjer je danes avtomobil v coni za pešce zapeljal v množico ljudi, so po najnovejših podatkih umrli štirje ljudje, 15 jih je bilo ranjenih, je nocoj sporočila policija. Državni tožilec pa je povedal, da je bil voznik avtomobila pod vplivom alkohola in je najverjetneje imel duševne težave. Za zdaj ne kaže na politični motiv.

Na Švedskem sina zadrževala v prisilni izolaciji več desetletij

Na Švedskem so po poročanju tamkajšnjih medijev prijeli 70-letno žensko, ki je osumljena, da je več desetletij v prisilni izolaciji zadrževala svojega sina. Danes 41-letnega sina naj bi pred dnevi v popolnoma zanemarjenem stanovanju našla sorodnica. Lastnega sina je mati od preostalega sveta odrezala, ko je bil ta star 12 let.