Svet
V Franciji bodo zaščitili živali, ki ljudem služijo za krzno ali zabavo
V Franciji bodo zaščitili živali, ki ljudem služijo za krzno ali zabavo

Francoske oblasti so danes napovedale, da bodo v državi postopoma prepovedale farme za gojenje nork - gre za kunam podobno žival z dragocenim krznom, znano tudi po imenih nerc, mink ali vidrica. Postopoma bodo prepovedali tudi uporabo divjih živali v potujočih cirkusih ter gojenje delfinov in kitov ubijalcev ali ork v ujetništvu.

V Rimu več aretacij članov mafijske združbe Camorra
V Rimu več aretacij članov mafijske združbe Camorra

Italijanska policija je v okviru preiskav v Rimu in Neaplju proti mafijski združbi Camorra zaradi izseljevanja in oderuštva aretirala 13 ljudi, med njimi sta mafijska šefa Angelo in Luigi Moccia, so sporočili italijanski karabinjerji. Camorra je med drugim nadzorovala več restavracij v središču italijanske prestolnice.

Boris Johnson razkril, da je po okužbi s koronavirusom shujšal

Britanski premier Boris Johnson je danes razkril, da je bil pred okužbo z novim koronavirusom predebel, zdaj pa je shujšal in se počuti bolje, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V BiH več kot 200 novih okužb

V Bosni in Hercegovini so v zadnjih 24 urah potrdili 225 novih okužb s koronavirusom in opozarjajo, da narašča število primerov v šolah v Republiki srbski. Iz Srbije medtem poročajo o 65 novih primerih, iz Severne Makedonije pa o 112.

WHO želi 120 milijonov hitrih testov za koronavirus za revnejše države

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) želi dati revnim državam na razpolago 120 milijonov hitrih testov za novi koronavirus, če bo lahko zbrala dovolj sredstev. Vrednost pomoči ocenjujejo na okoli 600 milijonov dolarjev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Orban von der Leynovo poziva k odstavitvi Jourove
Orban von der Leynovo poziva k odstavitvi Jourove
Češka in Slovaška zaradi širjenja koronavirusa napovedujeta razglasitev izrednih razmer

Na Češkem in Slovaškem, kjer število novih okužb s koronavirusom strmo narašča, bodo v boju proti pandemiji covida-19 v sredo razglasili izredne razmere, sta v ponedeljek sporočila češki in slovaški premier, Andrej Babiš in Igor Matovič.

Na Nizozemskem uvajajo stroge ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa

Na Nizozemskem danes uvajajo stroge ukrepe za zajezitev širjenja novega koronavirusa, ki bodo veljali najmanj tri tedne. "Trudimo se po najboljših močeh, toda virusu gre še bolje," je v ponedeljek priznal minister za zdravje Hugo de Jong.

Trumpova kampanja leta 2016 temnopolte opredelila kot volilce, ki jih je treba odvrniti od volitev
Trumpova kampanja leta 2016 temnopolte opredelila kot volilce, ki jih je treba odvrniti od volitev
Armenija zaradi Gorskega Karabaha na Evropsko sodišče za človekove pravice

Armenska vlada se je zaradi konflikta v Gorskem Karabahu z Azerbajdžanom obrnila na Evropsko sodišče za človekove pravice v Strasbourgu, so danes sporočili iz sodišča.

V Romuniji na volitvah prepričljivo zmagal mrtvi župan

Na lokalnih volitvah v romunskem mestu Deveselu je v nedeljo slavil dosedanji župan Ion Aliman, ki je zaradi covida-19 umrl teden dni pred volitvami.

Trump leta 2016 plačal le 750 dolarjev davka
Trump leta 2016 plačal le 750 dolarjev davka