Primorska
“Plinski inštalater” in “policist” odnesla zlatnino
“Plinski inštalater” in “policist” odnesla zlatnino

Neznanec je včeraj dopoldne sledil starejšemu moškemu, ki se je peš vračal domov. Neopazno je vstopil v stanovanjski blok in se v hipu pojavil pred stanovanjem, kjer je moškemu vrata odprla žena. Neznanec se je paru predstavil kot plinski inštalater in povedal, da mora preveriti delovanje njunega plinskega števca, saj naj bi obstajala nevarnost, da bi iz njega uhajal plin, poroča Primorski dnevnik.

Pri sosedih
Nemirna večer in noč ob pogledu na vodo
Goriška
Nemirna večer in noč ob pogledu na vodo

Prebivalci vasi ob spodnjem toku Vipave in njenih tamkajšnjih pritokih so sinoči nenehno ne le opazovali reko, s katero morajo sobivati, ampak tudi ažurne podatke na spletu o njenem vodostaju. A če so bili ti včeraj zvečer spodbudni, pa napovedi za danes niso.

Občinski botanični vrt županovi ženi
Srednja Primorska
Občinski botanični vrt županovi ženi

Botanični vrt Sežana bo naslednjih deset let upravljalo Komunalno stanovanjsko podjetje Sežana na podlagi pogodbe, ki jo je z njim sklenila Občina Sežana z javnim naročilom, a z izločitvijo vseh drugih konkurentov. Kot piše v pogodbi, bo občina za upravljanje plačevala najmanj 140.000 evrov na leto, skrbnica pogodbe pri KSP pa je Marjetka Kljun Terčon, soproga župana Davorina Terčona, ki je pogodbo podpisal v imenu občine.