Primorska
DUTB prodaja 20 stanovanj v Postojni
DUTB prodaja 20 stanovanj v Postojni

DUTB do konca julija zbira zavezujoče ponudbe za nakup preostalih 20 stanovanj v soseski Park pod Javorniki, ki bodo 12 let po izgradnji tako morda vendarle dočakala kupce. “Zanimanje za nakup stanovanj je izredno veliko,” pravijo v DUTB, ki je stanovanja kot upnica prevzela v stečajnem postopku Dolenjgrada oziroma v izvršilnem postopku.

Srednja Primorska
Iz Strunjana “izganjajo” še teniška igrišča
Istra
Iz Strunjana “izganjajo” še teniška igrišča

Še pred lansko sezono so v Strunjanu odstranili igrišče za košarko oziroma mali nogomet in igrišče za odbojko na mivki, letos pozimi mini golf, zdaj je slišati, da Terme Krka razmišljajo o odstranitvi petih teniških igrišč, da bi tam uredili nove parkirne površine. Ali to pomeni, da hotelska ponudba ne bo več vključevala športa in rekreacije?

Sončni Kanin se je iz zavoda prelevil v podjetje
Goriška
Sončni Kanin se je iz zavoda prelevil v podjetje

Javni zavod Sončni Kanin so preoblikovali v javno podjetje z omejeno odgovornostjo v stoodstotni lasti Občine Bovec. Kot ocenjujejo, se finančne obremenitve za občinski poračun ne bodo spremenile, bodo pa zagotovili bolj enostavno in učinkovito poslovanje, saj žičniška dejavnost ne gre skupaj s pravili za javne zavode.