Srednja Primorska
Družbeni center za druženje mladih in starejših
Družbeni center za druženje mladih in starejših

V okviru participativnega proračuna občine Divača za leto 2022 se je med izbrane projekte uvrstil tudi projekt Družbeno aktivacijski center - stičišče mladih in manj mladih prebivalcev krajevne skupnosti Misliče in drugih prebivalcev občine Divača. Obnovitvena dela za ureditev prostora za druženje potekajo v nekdanji osnovni šoli na Misličah. Vrednost projekta znaša 7000 evrov.

Zdrobljen asfalt in opeka končala na kraški gmajni
Zdrobljen asfalt in opeka končala na kraški gmajni

“Še pred dvema tednoma je bila to normalna makadamska pot, potem pa je neznanec sem navozil opeko in jo zdrobil, nekaj dni kasneje pa še zdrobljen asfalt skupaj z drugimi odpadki,” nas je bralec iz Dan pri Sežano opozoril na nepravilno odvržene gradbene odpadke nedaleč od vasi. Na medobčinskem inšpektoratu potrjujejo, da še zdaleč ne gre za osamljen primer.

Dotiki za Ukrajino
Dotiki za Ukrajino

V Etno muzeju Klenik na Pivškem je še do nedelje na ogled prodajna razstava grafičnih odtisov 76 umetniških del 38 avtorjev iz 19 držav, s katero kurator in pobudnik projekta, na Jurščah živeči umetnik armenskega rodu Bagrat Arazyan zbira denarno pomoč za Ukrajino. Razstava se nato seli v postojnsko knjižnico.