Goriška
Zveza od Podnanosa do Sovodenj
Zveza od Podnanosa do Sovodenj

Tudi v Vipavski dolini turistični obisk raste, ampak ponudniki, zasebniki in društva, vse bolj ugotavljajo, da potrebujejo povezanost in usklajenost. Od tod pobuda za ustanovitev Turistične zveze v Vipavski dolini, ki je iz dobre ideje pred dnevi prerasla v konkretni načrt s prepoznavnimi izhodišči in cilji. Udeležba na prvem srečanju morebitnih članov v Ajdovščini je bila vzpodbudna, razprava pa živahna. Bo torej civilna družba prehitela občine, ki se z idejo o skupnem zavodu ukvarjajo že kar nekaj časa?

Goriška
Primorci zaupajo domači banki
Goriška
Primorci zaupajo domači banki

Primorska hranilnica Vipava je zaključila nekaj manj kot milijon evrov vredno dokapitalizacijo. Dosedanjim lastnikom se je pridružilo še nekaj novih. “Nad odzivom smo bili prijetno presenečeni, saj nam je dokapitalizacijo uspelo izpeljati s pretežno domačim, primorskim kapitalom. S tem smo še utrdili primorski značaj hranilnice in dobili potrditev, da Primorci zaupamo domači banki,” je povedal predsednik nadzornega sveta Peter Velikonja.

Kljub dobrim rezultatom upnik zahteva stečaj
Goriška
Kljub dobrim rezultatom upnik zahteva stečaj

Višje sodišče v Ljubljani je ugodilo upniku Bia Separations GmbH, ki se je pritožil na sklep o zavrnitvi ugovora proti vodenju postopka prisilne poravnave nad družbo Bia Separations. Avstrijski upnik namreč zahteva stečaj ajdovskega podjetja, ki pa še vedno posluje pozitivno.