Plus
Pfizer: Cepivo za covid-19 najprej na voljo v zahodnih državah
Pfizer: Cepivo za covid-19 najprej na voljo v zahodnih državah

Iz farmacevtskega podjetja Pfizer prihaja napoved, da bodo cepivo proti bolezni covid-19 najprej dobile zahodne države. Prvi mož podjetja Albert Bourla je prejšnji teden na srečanju Združenja farmacevtskih podjetij in zvez (IFPMA) poudaril, da je razlog za to predvsem potrebna tehnologija za shranjevanje cepiva.

Zdravje
Brez težav so se prilagodili novim razmeram
Sobota
Brez težav so se prilagodili novim razmeram

Vseslovensko tekmovanje v podjetniških idejah mladih Popri, ki ga organizira Primorski tehnološki park, je letos potekalo drugače. Namesto v živo, na štiri in več oči, so ga mladi, njihovi mentorji, člani komisije in podpornega okolja izvedli na daljavo, preko spletnih platform. Na letošnje tekmovanje se je prijavilo 114 ekip, prvič tudi iz zamejstva. Vse bolj živa je tudi ideja, da bi oblikovali vseevropsko tekmovanje v podjetnosti mladih.

“Treba je prispevati v skupnost”
Sobota
“Treba je prispevati v skupnost”

Darka Šfiligoja na Goriškem zadnja leta poznajo kot dolgoletnega vodjo meditacij in predavatelja ezoterike. A področij, s katerimi se je oziroma se še ukvarja, je toliko, da bi ga težko “popredalčkali”. Aktiven je v Slovenskem društvu hospic, v novogoriškem Centru za duhovno kulturo, v društvu Share Slovenija, rad ima hribe, tek, smučanje, adrenalinske športe, potovanja ... Zase pravi, da je preprosto človek, ki ljubi življenje. Da pa življenja ne smeš zgolj sebično uživati, ampak je treba prispevati tudi v skupnost. Zato mu nikoli ni bilo težko pomagati in delati kot prostovoljec v raznih organizacijah in tudi drugje.