Plus
“Gibanje je najboljša naložba za življenje”
“Gibanje je najboljša naložba za življenje”

Marko Bone je septembra letos na Bledu postal prvi državni prvak v akvabajku. Gre za novo disciplino, ki je sestavljena iz 1500 metrov plavanja in 40 kilometrov kolesarjenja, ne vsebuje pa teka in se v tem razlikuje od klasične triatlonske preizkušnje. 26-letnik iz Batuj priznava, da je bil nad rezultatom kar malce presenečen, čeprav je njegovo življenje s športom prepleteno tako ali drugače ves čas.

Sobota
Mali veliki obmejni Camino
Sobota
Mali veliki obmejni Camino

Nebeška pot (Il Cammino Celeste ali Iter Aquiliense) je dobrih 200 kilometrov dolga pešpot, ki vodi po sosednji Furlaniji Julijski krajini od Ogleja do Svetih Višarij, od morja do gora. Podobno kot znameniti Camino de Santiago je dobro označena. Za razliko od daljše, a bolj položne španske poti je treba na tem krajšem Camminu, blizu meje s Slovenijo, premagati nezanemarljivo število višinskih metrov na vzponih in spustih.

Davo Karničar je premikal meje mogočega
Sobota
Davo Karničar je premikal meje mogočega

V ponedeljek je v gozdarski delovni nesreči v bližini rodnega Jezerskega umrl vrhunski alpinist in ekstremni smučar Davo Karničar. Prvi Zemljan, ki je neprekinjeno smučal z Mount Everesta, je bil s svojim življenjem in delom povezan tudi s Primorsko.