Plus
V kraljestvu rib
V kraljestvu rib

Vsako mesto, ki da kaj na svoj ugled, ima ribarnico. Ponekod prodajajo ribe na isti tržnici kot sadje, zelenjavo, sir in meso, drugod je običaj, da so ribarnice oddvojene. Tako je bilo že v antičnem Bizancu, kjer so ribiči smeli prodajati svežo ribo zgolj iz čolnov ali na določenih delih obale, in to zapoved so obdržali tudi v Konstantinoplu in Istanbulu. Prodajalci vzdolž Bosforja imajo navado, da razstavljenim ribam potegnejo škrge iz trupa, saj naj bi njihova škrlatna barva nakazovala svežino ulova.

Kulinarika
Zanimiv in izzivalen ambient stanovanja v Zürichu, ki navduši in preseneti
Sobota
Zanimiv in izzivalen ambient stanovanja v Zürichu, ki navduši in preseneti

Kadar arhitekti vstopijo v proces oblikovanja interierja že v fazi gradnje, imajo več možnosti, da ga oblikujejo po željah stanovalcev. Seveda se da kakšno pregrado odstraniti tudi kasneje, olupiti kakšno steno, a ne brez nepotrebnih stroškov.

Bela sorta, zamaskirana v “pinki” rdečo prevleko
Kulinarika
Bela sorta, zamaskirana v “pinki” rdečo prevleko

Zima se je poslovila - če bi temu preteklemu obdobju lahko rekli zima -, pomlad pa je vstopila na velika vrata. Večina prvih del v sadovnjakih in vinogradih je opravljenih, sedaj pa že čakamo na udarce narave, ki je v preteklih dneh ponekod v Sloveniji že pokazala zobe s prvo pozebo in snegom, sledila pa je močna burja.