Plus
Zaradi cepljenja se z nekaterimi boleznimi ne srečujemo več
Zaradi cepljenja se z nekaterimi boleznimi ne srečujemo več

Cepljenje je eden največjih uspehov sodobne medicine, je ob začetku evropskega in svetovnega tedna cepljenja poudarila Tatjana Mrvič s klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKC Ljubljana. Prav zaradi cepljenja se v Sloveniji nekatere hude bolezni, kot sta davica in otroška paraliza, ne pojavljajo več.

Zdravje
Že none so vedele, kateri kruh je dober
Sobota
Že none so vedele, kateri kruh je dober

Bila sem dekletce z radovednimi očmi. Zunaj je burja zavijala prek hiše, znotraj pa je bilo toplo, saj so v špargetu prasketala bukova drva ... Na mizi je mama mesila kruh. Gledala sem jo, kako je z veščimi gibi vihala testo, da je postajalo vse bolj gladko. Vsakokrat je potresla moko na del mize pred menoj, mi dala košček testa in mi prigovarjala, naj tudi sama poskusim.

V muzeju izumrlih živali
Sobota
V muzeju izumrlih živali

Kot vsako pomlad tudi letos v Milanu vse vrvi od dizajna. Največja oblikovalska imena in znamke ta teden predstavljajo nove kolekcije pohištva in dodatkov za dom na sejmišču in na številnih lokacijah po mestu, znanih in že uveljavljenih, kot je denimo cona Tortona, in tudi v bolj skritih kotičkih, ki jih je v tem oblikovalskem mestu vedno na pretek.