Zdravje
Otroci in starši vse bolj “prilepljeni” na ekrane
Otroci in starši vse bolj “prilepljeni” na ekrane

Otrok ali mladostnik brez pametnega telefona, tablice ali računalnika, je ali bo kmalu redkost. Čas, ki ga tem napravam namenja, se pozna že na zdravju. Naprave so lahko poučne in koristne, pretiravanje z uporabo pa se maščuje. Na to opozarja Društvo za zdravje srca in ožilja, ki je pognalo akcijo Teden brez ekranov.

Pogosti pečeni grižljaji so zdravju škodljivi
Pogosti pečeni grižljaji so zdravju škodljivi

O akrilamidu, ki škodi zdravju, so potrošniki nedavno izvedeli v sporočilu o umiku Bambi piškotov iz prodaje. Ne pa tudi, za kakšno snov gre in kako vpliva na zdravje. Zato so ljudje zaskrbljeni, nekateri prestrašeni. Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je posredovala podatke o tej snovi in nasvete za primerno pripravo živil, da bi se izognili tvorjenju akrilamida.

Motivirani so uspešni
Motivirani so uspešni

Skrb za duševno zdravje na delovnem mestu je pomembna za uspešnost podjetja. Vodstva morajo skrbeti, da se bodo zaposleni dobro počutili in jih primerno motivirati. Gre za dolgoročen proces, v njem morajo biti zaposleni zadovoljni, da zmorejo sodelovati pri ustvarjanju dobrih poslovnih izidov.