Zdravje
Poškodbe, ki človeka lahko zaznamujejo za vse življenje
Poškodbe, ki človeka lahko zaznamujejo za vse življenje

Tri do štiri resne poškodbe hrbtenice na mesec oskrbijo med majem in oktobrom v šempetrski bolnišnici zaradi rekreacije, eno na teden tudi zaradi padcev in poškodb pri delu. Kar 27 bolnikov s težjo poškodbo hrbtenice so od maja do prve polovice septembra obravnavali tudi v izolski bolnišnici. Takšne poškodbe lahko pustijo trajne posledice oziroma invalidnost.

Trst se bori s podganami
Trst se bori s podganami

Novica o množičnem pojavu podgan v Trstu znova potrjuje pomen izvajanja ukrepov za zaščito človekovega okolja in bivališč pred nenehnimi napadi škodljivcev. Če teh postopkov ne izvajamo redno, začnejo glodalci ogrožati naše življenje in zdravje.

Za oskrbo starih in enakost bolnih
Za oskrbo starih in enakost bolnih

Brez najnovejših tehnologij ni sodobnega zdravljenja. Temelj zanje v vsaki državi je kakovosten program nacionalne zdravstvene strategije. Posodabljanju z vpeljavo inovacij v zdravljenje je namenjen mednarodni projekt EU Interreg Europe Ithaca. Sodelujočim državam, tudi Sloveniji, bo omogočil izdelavo sodobnih nacionalnih strategij za zdravljenje in boljšo dostopnost, v Sloveniji s poudarkom na dolgotrajni oskrbi ostarelih in enakosti vseh bolnikov.