Najbolj brano v rubriki Šport: Slovo Vasje Kruha

Najbolj brani članki leta v rubriki Šport.

Bitko z boleznijo je letos izgubil dolgoletni zdravnik slovenske 
reprezentance Vasja Kruh. Foto: Denis Sabadin
Bitko z boleznijo je letos izgubil dolgoletni zdravnik slovenske reprezentance Vasja Kruh. Foto: Denis Sabadin

Poslovil se je zdravnik Vasja Kruh

Slovenska nogometna reprezentanca je svoje delo v pripravah na tekmi s Slovaško in Anglijo začela z žalostno novico. Bitko z boleznijo je namreč izgubil dolgoletni zdravnik slovenske reprezentance Vasja Kruh, ki je bil del ekipe pri največjih uspehih Slovenije.

“Mogoče boste pravo žensko zame našli v Sloveniji”

Osemnajst let je minilo, odkar je Alberto Tomba, “Tomba la bomba” odsmučal svojo zadnjo tekmo svetovnega pokala. Navijači ga še vedno trepljajo po ramenih in ga prosijo za skupno fotografijo. Miru nima niti v vinoteki v primestju Bologne, kjer je odgovarjal na vprašanja sodelavke Primorskih novic. Vsakega gosta, ki se hoče z njim rokovati, prisrčno pozdravi. V tridesetih letih medijskega cirkusa se ni spremenil. Ne gre se ekvilibrista lažne skromnosti in ne nadeva si maske narejene prijaznosti, v čemer so izurjene javne osebnosti. Neustrašnega napadalca smučin skrbi le to, da ne bi našel ljubezni svojega življenja.

Bojan Tokić izključen iz reprezentance

Izvršni odbor Namiznoteniške zveze Slovenije (NTZS) je sklenil, da iz reprezentance za svetovno prvenstvo (SP) izključi Novogoričana Bojana Tokića. Vrata so se za najboljšega slovenskega igralca zaprla zaradi preostrih besed na račun predsednika NTZS, a tudi zaradi prenagljenosti zveze.

Nimajo za vodo, sanjajo pa o Realu

Dobesedno čez noč se je, zavoljo računa iz davčne oaze za 2,12 milijona evrov, FC Luka Koper dejansko približal bankrotu. Če je verjeti številkam, FC Luka Koper nima niti za kozarec vode, kaj šele igranje v prvi SNL.

V spomin: Jovo Vidaković (1934-2016)

Konec septembra se je velika množica športnih in rekreativnih prijateljev poslovila od Jova Vidakovića, vse življenje športnika od glave do pete. Rodil se je v Jaloviku v Srbiji, v Koper pa je prišel kot 25-letni vojak leta 1959. Že naslednje leto se je zaposlil v Tomosu. Več kot 15 let je bil aktivni igralec NK Koper, vmes pa je na Fakulteti za telesno kulturo v Ljubljani pridobil naziv nogometni trener.


Najbolj brano