Poslovil se je zdravnik Vasja Kruh

Slovenska nogometna reprezentanca je svoje delo v pripravah na tekmi s Slovaško in Anglijo začela z žalostno novico. Bitko z boleznijo je namreč izgubil dolgoletni zdravnik slovenske reprezentance Vasja Kruh, ki je bil del ekipe pri največjih uspehih Slovenije.

Primorec Vasja Kruh, vselej pozitivnega duha, je svoje 
življenje posvetil medicini in nogometu.  Foto: Denis Sabadin
Primorec Vasja Kruh, vselej pozitivnega duha, je svoje življenje posvetil medicini in nogometu.  Foto: Denis Sabadin

BRDO PRI KRANJU > Slovenski nogomet je zavit v črno. Bitko z boleznijo je izgubil dr. Vasja Kruh, dolgoletni zdravnik slovenske nogometne izbrane vrste, ki je to delo opravljal kar 15 let. Umrl je star 71 let.

Nazadnje je Kruh delal kot specialist abdominalne kirurgije v izolski bolnišnici in je kljub temu da, je bil že sam bolan, posvečal pacientom še v letu 2014. Bil je zelo priljubljen tudi na Goriškem, po službeni selitvi v izolsko bolnišnico, se je veliko pacientov z goriškega konca zdravilo v Izoli.

Primorec, vselej pozitivnega duha, je svoje življenje posvetil medicini in nogometu. Nogomet je igral za Gorico, pozneje pa v klubu deloval kot zdravnik. Leta 2000 je postal zdravnik slovenske reprezentance, takrat na pobudo selektorja Srečka Katanca.

Kruh je bil zdravnik slovenske reprezentance 15 let in bil poleg pri vseh največjih uspehih. V zadnjem obdobju je bil tudi član zdravniške komisije pri Nogometni zvezi Slovenije, poroča spletna stran nogomania.com.

STA


Najbolj brano