Najbolj brano v rubriki Istra: Želela je le podučiti sina

Najbolj brani članki leta v rubriki Istra.

Lina Kaldana je s svojo objavo na facebooku dosegla 
neverjeten odziv.  Foto: Ilona Dolenc
Lina Kaldana je s svojo objavo na facebooku dosegla neverjeten odziv.  Foto: Ilona Dolenc

Želela je le podučiti sina

Najmanj tri mamice samohranilke z različnih koncev Slovenije so lahko svojim otrokom letos privoščile teden dni brezplačnih počitnic na morju. Vrata svojega stanovanja jim je velikodušno odprla Koprčanka, prav tako mama samohranilka. “Nisem dobrodelnica, želela sem le dati sinu lekcijo in nama priskrbeti malo družbe za poletne dni,” pravi 35-letnica, ki je julija s svojo objavo na facebooku dosegla neverjeten odziv.

V Portorož bo prihrumelo na tisoče “harlejašev”

Večina portoroških hotelov z najdražjimi vred je imela za obdobje med 16. in 19. junijem že rezervirane vse sobe. Zasedli so jih motoristi in motoristke, ki so na svojih harley davidsonih v štirimestnem številu prihrumeli v Portorož na Evropski H.O.G. Rally.

Šele ko je izgubila službo, si je upala na svoje

V Luciji je v majhni prikupni trgovinici z imenom Batega združena vsa Primorska. Domače dobrote, ki jih ustvarjajo spretne roke pridelovalcev in predelovalcev od Dekanov do Tolmina, že od septembra lani izbira in na poličke svoje prodajalne umešča mlada in pogumna Lucijčanka Nika Podgornik.

Zakaj je umrl 14-letnik?

V eni od istrskih osnovnih šol so izgubili 14-letnika. Učenec, ki se je pred tremi leti z družino priselil s Kosova, naj bi si vzel življenje. Učitelji, sošolci in ravnateljica so pretreseni, počutijo se krive, da mu niso znali priskočiti na pomoč. Dečkova smrt pa odpira številna vprašanja o stiskah migrantskih otrok, ki v času odraščanja, ko je socializacija s sovrstniki še posebej pomembna, pridejo v deželo s tujim jezikom in tujo kulturo.

3. Istrski maraton (foto)

9. in 10. aprila v Portorožu ni bilo kot na Portoroški noči v osemdesetih letih in tudi gostje so bili drugačnega tipa, saj nihče ni bruhal, zato pa so vsi po vrsti živčno tekli na mestu, si raztegovali noge ali se ogrevali na druge načine.


Najbolj brano