Jan Plestenjak kupil blagovno znamko Mura

Glasbenik Jan Plestenjak je prek svojega instagram profila potrdil novico o nakupu blagovne znamke Mura.

Jan Plestenjak je povedal, da z blagovnimi znamkami trenutno 
nima nobenih načrtov, da pa jih bo zdaj izobesil v svojem 
studiu. Foto: Zdravko Primožič/FPA
Jan Plestenjak je povedal, da z blagovnimi znamkami trenutno nima nobenih načrtov, da pa jih bo zdaj izobesil v svojem studiu. Foto: Zdravko Primožič/FPA

MURSKA SOBOTA > “Vesel sem, da bo znamka Mura ostala v slovenskih rokah. Znamka, ki je bila včasih ponos slovenske tekstilne industrije. Mnogo prekmurskih družin je dalo svoje srce in dušo za to znamko. Tudi če ostane obešena v mojem studiu, med zlatimi in platinastimi ploščami ... ostala bo v Sloveniji ... morda pa nekoč spet dvigne svoja krila ... s spoštovanjem do vseh krojačev in šivilj, ki so jo ustvarili,” je zapisal na instagramu.

Med tremi prispelimi ponudbami je Igor Bončina, stečajni upravitelj tekstilne družbe Arum, ki je nastala na pogorišču nekdanjega tekstilnega velikana Mure, izbral družbo Talent - Planet, ki je za tri nekdanje Murine blagovne znamke, MURA, Mura in e.mura na koncu ponudila 3.300 evrov. Omenjeno podjetje je v lasti Jana Plestenjaka, ki je za Finance povedal, da se je za nakup v resnici odločil “malo za hec”. “Ko sem videl, da je na prodaj taka znamka, kot je Mura, ki ima toliko zgodovine, sem si rekel, da bi rad, da to ostane v slovenskih rokah. Ponosen sem, da mi je nakup uspel,” je povedal in še dodal, da z blagovnimi znamkami trenutno nima nobenih načrtov, za zdaj pa jih bo izobesil v svojem studiu.


Najbolj brano