V novi številki Primorskih novic preberite

Prihodnji teden bo direktor stanovanjskega sklada Tomica Dumančić podpisal pogodbo za gradnjo osmih stanovanj za mlade v Prvačini. Kot kaže, utegne to biti eno od njegovih zadnjih dejanj na čelu sklada. Na razpisu za novega direktorja naj bi nadzorni svet prednost dal drugemu kandidatu, neuradno naj bi to bil Matjaž Kompara. Mestni svet bo o imenovanju odločal v četrtek.

Prihodnji teden  bo direktor stanovanjskega  sklada Tomica Dumančić podpisal pogodbo  za gradnjo osmih stanovanj za mlade v  
Prvačini. Kot kaže, utegne to biti  eno od  njegovih zadnjih dejanj na 
čelu sklada. Foto: Marko Mladovan
Prihodnji teden bo direktor stanovanjskega sklada Tomica Dumančić podpisal pogodbo za gradnjo osmih stanovanj za mlade v Prvačini. Kot kaže, utegne to biti eno od njegovih zadnjih dejanj na čelu sklada. Foto: Marko Mladovan

Vzajemna draži, Adriatic Slovenica in Triglav za zdaj še ne

Zavarovalnica Vzajemna je danes sporočila, da bo septembra podražila premijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Polna mesečna premija brez popusta bo 35,67 evra, s triodstotnim popustom pa 34,60 evra. Adriatic Slovenica in Triglav z odločitvijo o podražitvi še čakata.

Stop za plažne tuše in pršilce, zalivanja bo bistveno manj

Uporaba vode na ulicah istrskih mest se je nekoliko spremenila. Po pozivu k varčni uporabi pitne vode so na nekaterih plažah tuše zaprli, a ne povsod, zelenice in ulice bodo čistili z alternativnimi vodnimi viri in ne več z vodo iz omrežja Rižanskega vodovoda. Goste k varčni uporabi vode spodbujajo tudi v hotelih.

Politika je ribičem dala pristanišče

Čeprav so stranke GZOP, SDS in Levica zapustile današnjo izredno sejo, namenjeno ponovnemu odločanju o projektu ribiškega pristanišča Seča, je preostalih 13 svetnikov prižgalo zeleno luč 2,5 milijona evrov vrednemu projektu.

Prvi nadzornik Holdinga Kobilarna Lipica pričakoval več prijav

Na razpis za direktorja družbe Holding Kobilarna Lipica je prispelo deset prijav. Devet kandidatov izpolnjuje pogoje, popolne prijave so oddali trije, ostale so pozvali k dopolnitvi. Prvi nadzornik od novega direktorja pričakuje, da bo znal povezati tako javni kot turistični del Lipice in sodelovati tudi z lokalnim okoljem.

Koala Voice bodo zazveneli akustično

Jutri se na trgu Kontrada obetata dva koncerta v okviru koncertnega cikla vzdolž reke Soče Pretočnice. Mef in Narodnoosvobodilni bend bodo predstavili novi album, pred njimi bo z akustično izvedbo svojih komadov ob 21. uri obiskovalce poskusila navdušiti punk pop zasedba Koala Voice, ki bo v Kanalu nastopila prvič.

Zaklad s podstrešja je razkril korenine družinskega drevesa

Amy Fradel, zdravnica iz mesteca Belfast v ameriški zvezni državi Maine, je potomka slovenskih izseljencev, ki so leta 1913 iz brkinskih Povžan šli s trebuhom za kruhom v ZDA. Odkar je Amy Fradel na podstrešju svojih pokojnih staršev našla pravcati zaklad - škatlo s 300 pismi in številnimi fotografijami, prek katerih je njena babica vse življenje vzdrževala stike s sorodniki v domovini -, raziskuje družinske korenine in odkriva zanimive vezi tudi z znanimi Primorci.

Koprčan, ki v ZDA študira in igra nogomet

Večina mladih nogometašev skuša svojo nogometno kariero najprej ustvariti doma. Če je možnost, se kasneje odpravijo v tujino. A redki so tisti mladeniči, ki tako zgodaj odidejo tako daleč od doma, kot je to storil Koprčan Robi Obrstar. Ker v Sloveniji ni videl prave priložnosti, je odšel v Združene države Amerike. Po dveletni epizodi v Miamiju bo od jeseni študiral in brcal žogo v Južni Karolini.

JLA je bila poligon za družbena razmerja

Ko sem dobil obvestilo, naj se zglasim v vojski, se mi je porušilo pol sveta. Zapustiti šestmesečno hčerkico, njeno mamo, domače, prijatelje ... Enostavno to ni enostavno. Še posebej, ker so omenjali, da se vrnejo skoraj vsi in večina zdravi.

Med prevozniki prebežnikov tudi Italijani

V koprskem priporu se je v zadnjem času znašlo tudi več Italijanov, ki so jih policisti ustavili pri tihotapljenju ilegalnih migrantov. Nekateri so bili sami, drugi pa so imeli partnerje, denimo, državljane Pakistana, Hrvaške ..., ki imajo v Italiji urejen status.

Na tovornjaku zagorelo zaradi okvare

Mladi poljski voznik tovornjaka, ki je na prikolici peljal kolute pločevine, tovora ni pripeljal do cilja. V bližini izvoza za Selo je v četrtek popoldne izbruhnil požar, ki je uniči tako tovornjak kot prikolico. Škode je za približno 40.000 evrov.


Najbolj brano