V novi številki Primorskih novic preberite

Kar so v Komunali Izola napovedali pred dobrim letom - vzpostavitev video nadzora nad zbiralnicami odpadkov - zdaj uresničujejo: ob podzemnem ekološkem otoku v parku Borisa Benčiča na Velikem trgu so danes postavili kamero. Tovrstni nadzor nameravajo vzpostaviti tudi v drugih istrskih občinah.

Ob podzemni zbiralnici  odpadkov  v Parku Borisa Benčiča na  
Velikem trgu so danes  vzpostavili video nadzor,  s katerim se 
nadejajo, da bodo preprečili nadaljnji vandalizem. Foto: Vir: Komunala Izola
Ob podzemni zbiralnici odpadkov v Parku Borisa Benčiča na Velikem trgu so danes vzpostavili video nadzor, s katerim se nadejajo, da bodo preprečili nadaljnji vandalizem. Foto: Vir: Komunala Izola

Love Istria, nova spletna stran štirih istrskih destinacij

Istrske destinacije imajo nov skupni dom na spletu. Gre za prvo skupno spletno stran vseh štirih destinacij. S tem krepijo že dosedanje uspešno povezovanje in skupno promocijo blagovne znamke Love Istria. Letos pripravljajo novo digitalno promocijsko kampanjo; v ospredju bodo ljudje, ki so se preselili v Istro in jo vzeli za svojo.

V koprskem mestnem središču deluje Kreativni center za podporo pri usklajevanju poklicnega in zasebnega življenja

Z ustvarjalnostjo do večjega zadovoljstva v osebnem življenju, boljšega počutja in (psihične) razbremenitve oziroma sprostitve - takšen bi bil lahko moto novega kreativnega centra na Tomažičevem trgu, ki so ga danes predstavili javnosti. Njegov program je namreč namenjen vzpostavljanju ravnovesja med poklicnim in zasebnim življenjem, kar je še zlasti od pandemije covida-19 vse teže doseči, v škodo zasebnega življenja seveda.

Zdravnica Irena Kramar danes še zadnjič v Centru za transfuzijsko dejavnost

Danes je bil zadnji delovni dan Irene Kramar, dolgoletne zdravnice transfuziologinje v izolskem Centru za transfuzijsko dejavnost. Od nje so se poslovili tudi zunanji sodelavci, s šopki rož in torto, kot se spodobi.

Kako bi lahko Golobova vlada pomagala tisku?

Na ministrstvu za kulturo so s težavami slovenskih tiskanih medijev, ki so se znašli v krizi, seznanjeni. Pravijo, da je obstoj kakovostnih tiskanih medijev ključen za pravico državljanov do obveščenosti. V tujini so jih sicer že zaščitili na različne načine.

Dvorec Lanthieri ne bo več kamen sosedskega spora, ampak kraj sodelovanja

“Mi si želimo sodelovanja z univerzo in dobil sem občutek, da si tudi univerza želi sodelovati z nami,” je župan Anton Lavrenčič pospremil soglasje svetnikov osnutku sodne poravnave, s katero želita občina in Univerza v Novi Gorici končati spor o zakupu in upravljanju dvorca Lanthieri. Obe strani verjameta, da je sporazum temelj nadaljnjega sodelovanja.

Če ne bodo pridobili zemljišč, bodo milijoni države šli po vodi

Mestna občina se je z direkcijo za vode dogovorila, da bo ta financirala 15 milijonov evrov za poplavno varnost v Novi Gorici, Liskurju in v vasi Potok pri Dornberku. Občina mora do konca junija pridobiti dokumentacije in zemljišča. “Intenzivno delamo na tem,” pravijo na občini. A pri zemljiščih se zatika. Če občini ne bo uspelo, se bodo na Goriškem za milijone obrisali pod nosom.

Ob novi kolesarski poti na Krasu bi oblikovali butično ponudbo

V Kulturno-razvojnem društvu Venček iz Dutovelj so dali pobudo za povezovanje štirih krajevnih skupnosti Dutovlje, Križ, Tomaj in Pliskovica ob novi kolesarski poti, ki bo do konca leta povezala občini Sežana in Komen. Želijo si, da bi novi poti dodali vsebino, ki bo pritegnila butične goste.

Policisti so v Sežani iskali zločin, ki ga ni bilo

V petek zjutraj je po klicu na številko 112 v Postojni zazvonil telefon, klicatelj je operaterju povedal, da je nekdo nekoga napadel in ga smrtno poškodoval, nato pa prekinil. Policisti so mrzlično iskali prizorišče zločina, na koncu pa v enem od sežanskih hotelov našli pijan gorenjski par. Moški in ženska sta policistom zatrdila, da se klica na 112 ne spomnita.

Cvitkovič premalo poznan, zato Hotela Alkohol (še) ne bo

Slovenski filmski center je Janu Cvitkoviču zavrnil snemanje filma Hotel Alkohol, točke pa je izgubil v rubriki Odmevnost ustvarjalnega dela režiserja na avdiovizualnem področju, kar je ocena odmevnosti njegovega dosedanjega dela doma in v tujini. Scenarij za film Hotel Alkohol je pisal sedem let in pravi, da je bil po zadnji verziji zelo zadovoljen s svojim delom.

Dobri nastopi v domačem prvenstvu so Kotniku odprli vrata tujih trgov

Pred koprskimi nogometaši je sklepni del priprav na domači Bonifiki, ekipa za nadaljevanje sezone pa je tudi že določena. Toda kakšna sprememba vendarle ni izključena, saj sta med pripravami v Turčiji dva nosilca igre zbudila pozornost tujih klubov.


Najbolj brano