V novi številki Primorskih novic preberite

Zaprtje tržaške in videmske univerze, ki ju obiskujejo tudi študenti iz Slovenije, ter tudi vseh drugih šol, je le eden od ukrepov, ki so jih v Italiji nizali med vikendom, ko se je število potrjenih okužb na severu Italije dramatično povečevalo iz ure v uro. Italija je največje žarišče bolezni v Evropi. V nedeljo zvečer je število potrjenih okužb preseglo 150.

 Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vrtec je dražji v Izoli in Ankaranu

Vrtec se je letos podražil v Izoli in Ankaranu, za starše pa so v vseh štirih istrskih občinah na voljo nekatere ugodnosti pri plačilu.

Golob: “Po banki Goriška izgublja še elektriko”

Prodaja E3 Petrolu je pred vrati. Se zaposlenim obetajo slabši časi?

Občani so drugič odločali o razdelitvi proračuna

Na zborih vaščanov v posameznih vaških skupnostih na območju komenske občine so že izbrali 17 projektov, ki jih bodo v prihodnjih dveh letih postopoma uresničevali, za en projekt pa se je odločila tudi komenska mladina.

Dušan Zorko: Na trasi drugega tira bo mravljišče

“Katastrofa.” Tako Dušan Zorko, generalni direktor projektnega podjetja 2TDK, označuje zadnjo odločitev državne revizijske komisije glede razpisa za most čez dolino Glinščice na trasi drugega tira.

Zaradi umora Bovčana marca na zatožno klop

Obtožnica za oktobrski umor v Bovcu je pravnomočna, sojenje se bo začelo marca.

Pustno dogajanje na Primorskem

Rešilec mora imeti dostop do zdravstvene postaje

Če s stanovalci Mateličeve 6 ne bo dogovora, bo občina Kobarid začela postopek za uveljavitev služnostne poti do zdravstvene postaje.

Fed Horses navdušili s koncertom v Centru mladih Koper

Ko bomo spoznali, da so izvajalci skladb Ti ne poznaš konjev, Spremembe, Jaz in nebo tudi avtorji uspešnic Gifts, Sober ali Sinner, ter bomo celoto povezali v ime Fed Horses, bomo lahko zaobjeli vseobsegajočo ustvarjalnost skupine iz Logatca.

Avstro-Ogrska nam je dala vetra

Slovenija je v dvorani Bonifika z nepričakovanimi težavami s 85:78 premagala Avstrijo.

Tabor je že tam, kjer ne želi ostati

Neuspešna spomladanska premiera sežanskih nogometašev.


Najbolj brano