Sukenski regut tudi v sladici

Sukenski regut oziroma goriški radič ali goriška roža je od nekdaj cenjena vrtnina, v pisnih virih je prvič omenjen pred 150 leti. Najbolje uspeva na solkanskih poljih in v zimskem času goriški kuharji iz njega pripravijo razne specialitete, ki jih cenijo gostje od blizu in daleč. V zadnjih ...

Ethel Golob  Foto: Alenka Ožbot
Ethel Golob  Foto: Alenka Ožbot

Štruklji, polpeti, fondi in tudi šamrole s sukenskim regutom, kot mu pravijo domačini, je le nekaj izvirnih jedi, ki jih lahko v teh dneh okusimo na ...

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano