Smrt v hotelu N.H.

Ljubitelji sedme umetnosti bodo lahko prišli na svoj račun v soboto, ko bo nacionalna televizija na prvem programu ob 21.55 predvajala film Smrt v hotelu Nile Hilton (The Nile Hilton Incident).

Egiptovska pomlad leta 2011 tudi na filmskem platnu
Egiptovska pomlad leta 2011 tudi na filmskem platnu 

V napovedniku so med drugim zapisali, da gre za odličen film noir, ki izvrstno ujame zatohlost in koruptivnost režima, ki ga je odnesla egiptovska pomlad leta 2011.

Zgodba: Kairo, tik pred padcem Mubarakovega režima. Noredin in Momo sta tipična detektiva tistega časa - skorumpirana do obisti, tako kot večina njunih kolegov. Z avtom se počasi prebijata po natrpanih ulicah. Skozi odprto okno poslušata pripombe lokalnih trgovcev, največkrat pa skozenj prileti kuverta z denarjem. Prava gangsterja v uniformi. In tako je vsako noč …

Neke noči Noredina pokličejo v luksuzni hotel Nile Hilton, kjer se zbira krajevna elita. V apartmaju najdejo truplo Lalene, znane popevkarice. Med preiskavo pa se po mestu začnejo množiti protesti ... Film je leta 2017 režiral Tarik Saleh. Igrajo: Fares Fares, Mari Malek, Jaser Ali Maher, Hania Amar.


Najbolj brano