Gibljive slike
Zombiada skorajda brez zombijev
Zombiada skorajda brez zombijev

HBO je poskrbel za prvi letošnji hit med televizijskimi serijami. Postapokaliptična atipična zombiada The Last Of Us, ki je bila posneta po istoimenski videoigri iz leta 2013, je prepričala predvsem s poudarkom na kompleksnem in čustvenem odnosu, ki ga razvijeta glavna igralca Pedro Pascal in Bella Ramsey v vlogi Joela in Ellie, in, zanimivo, manj na pričakovanih elementih klasičnih filmov o zombijih. Pri tem pa sta avtorja Craig Mazin (Černobil) in Neil Druckmann (avtor igre) v film uspela precej natančno pretopiti tudi vizualno kuliso izvorne videoigre.

Slovo ene od najboljših
Slovo ene od najboljših

Ta konec tedna se na HBO (v Sloveniji v ponedeljek) začenja težko pričakovana četrta in (žal) tudi zadnja sezona ene od kritiško najbolj opevanih televizijskih nadaljevank zadnjih let Nasledstvo, v kateri spremljamo sprevrženi boj družine Roy za prevlado v domačem finančnem imperiju. Glavni kolovodja, priletni samodržec Logan Roy, kot vedno, ni še rekel zadnje besede, otroci in drugi “priskledniki” pa prav tako ne.

Sedemkratno zmagoslavje Vse povsod naenkrat
Sedemkratno zmagoslavje Vse povsod naenkrat

Parodičen žanrski križanec Vse povsod naenkrat je uresničil vlogo favorita na letošnji podelitvi najbolj zaželjenih filmskih nagrad oskar. Po enajstih nominacijah je osvojil sedem kipcev na čelu z najbolj čislanima, oskarjema za najboljši film leta in režijo. Pričakovano je slavila tudi nemška antivojna drama Na zahodu nič novega, ki je pobrala štiri oskarje. Med letošnjimi osmoljenci so tudi trije težkokategorniki: Steven Spielberg, Baz Luhrmann in James Cameron, ki je sicer odnesel le oskarja za vizualne učinke.