Gibljive slike
Ali bi Elvis ubral drugačno pot?
Ali bi Elvis ubral drugačno pot?

Po novejših velikih filmskih biografijah o Freddieju Mercuryju in Eltonu Johnu je na vrsto prišel tudi kralj rock'n'rolla Elvis Presley, ki ga je upodobil mladi in dokaj neznani ameriški igralec Austin Butler. Pod režijo se podpisuje avstralski mojster razkošnih filmskih spektaklov Baz Luhrmann (Romeo+Julija, Moulin Rouge, Veliki Gatsby).

Za veliki finale še film
Za veliki finale še film

Ustvarjalec zelo popularne BBC-jeve gangsterske dramske serije Birminghamske tolpe (Peaky Blinders) Steven Knight v zadnji šestdelni sezoni ni varčeval z zapleti in preobrati v zgodbi. Po veliko prezgodnji smrti Helen McCrory, ki je odigrala enega od najbolj ključnih likov serije, izkušeno, modro in preudarno teto Polly, je Knight očitno moral zavihati rokave in precej prikrojiti dogajanje ... Rezultata sta še večji stampedo dogodkov in vse bolj poglabljajoča se spirala nasilja.

Na misiji nemogoče in po poteh Vojn zvezd
Na misiji nemogoče in po poteh Vojn zvezd

Po 36 letih so oboževalci filmske klasike 80. let Top Gun dobili suvereno in precej bolj poglobljeno nadaljevanje zgodbe, v kateri se še vedno svojeglavi in neprilagojeni Pete Mitchell - Maverick - bori z demoni preteklosti.