Gibljive slike
Kako iz groze priti cel
Kako iz groze priti cel

Sara Kern, ki je nase najprej opozorila s tenkočutnim minimalističnim kratkometražcem Srečno, Orlo!, s katerim se je uvrstila v tekmovalni program beneške Mostre, v svojem celovečernem prvencu Moja Vesna, ki je premiero doživel na Berlinalu, nadaljuje v zelo podobni smeri.

Gorenjski gaunarji so si precej privoščili odhajajočega predsednika
Gorenjski gaunarji so si precej privoščili odhajajočega predsednika

Gorenjski gaunarji že v prvi super uspešnici Pr'Hostar, ki je postal najbolj gledan slovenski film po osamosvojitvi, niso poznali zavor v svojem surovem, gorenjsko obarvanem humorju, a v nadaljevanju Pr'Hostar 2 ‰, ki mu je že uspelo preseči mejnik 100.000 gledalcev v kinematografih, so šli še korak dlje. Še posebej so si privoščili odhajajočega predsednika republike Boruta Pahorja, ki ga je upodobil mojster slovenske satire in imitator Tilen Artač.

V Dahmerjevi senci
V Dahmerjevi senci

Zgolj tri tedne po premieri kontroverzne nadaljevanke Ryana Murphyja in Iana Brennana o serijskem morilcu Jeffreyju Dahmerju je Netflix začel s predvajanjem še ene njune nadaljevanke The Watcher. Resnične zgodbe o pisemskem zalezovanju novih prišlekov v premožno predmestje New Jerseyja sta se lotila v maniri dokaj sproščene kriminalke/srhljivke, ki postreže s (pre)številnimi, a tudi zabavnimi zasuki v zgodbi.