Kronika
Pri sečnji dreves umrl 65-letni moški
Pri sečnji dreves umrl 65-letni moški

Danes dopoldne sta se v dobri uri na severnem Primorskem zgodili dve hudi nesreči v gozdu. Pri sečnji dreves se je nekaj minut po 10. uri pri Kanalu huje poškodoval 64-letni moški, leto starejši moški pa je v svojem gozdu v bližini Jazen malo pred 11.30 umrl. Na glavo mu je padla veja.

Pogrešanega Klemna Musulina našli mrtvega na območju Krvavca
Pogrešanega Klemna Musulina našli mrtvega na območju Krvavca

Policija je danes okoli poldneva v okviru obsežne iskalne akcije med Krvavcem in naseljem Kokra našla truplo 36-letnega Klemna Musulina iz Trebnjega, ki je bil pogrešan teden dni. Kot so sporočili s kranjske policijske uprave, so truplo našli na višini okoli 1000 metrov. Ugotovili so, da je padel čez višji, približno 20-metrski skalni skok in umrl.

Poljaka bo pregledal sodni izvedenec
Poljaka bo pregledal sodni izvedenec

Komaj 20-letnega Poljaka Kamila Konopko, ki je poleti bežal pred koprskimi policisti in jih večkrat poskušal povoziti, bo pregledal izvedenec psihiatrične stroke. Njegova zagovornika Dean Babič in Alenka Majerič predlagata, da izvedenec preveri, ali je bil obtoženi med poletnim dogajanjem sploh prišteven in ali ima kakšne duševne motnje. Konopka je včeraj na sodišču zanikal krivdo za kazniva dejanja, ki mu jih očita tožilstvo.