V novi številki Primorskih novic preberite

Dobro leto dni po odkritju 2300 ton nezakonitih odpadkov iz Martexa še niso odstranili. Ministrstvo je to naložilo stečajnemu upravitelju Blažu Poljanšku, ki pa je zoper odločbo sprožil upravni spor, prepričan, da odstranitev ni njegova naloga. Kot pravi, kljub temu išče rešitve, kako odstraniti odpadke, o tem pa bodo odločali stečajno sodišče in upniki. Ni pa še znano, kdaj bo nova dražba za kompleks.

V kompleksu Martex je, sicer ustrezno zaščitenih in pod vi 
deonadzorom, še 2300 ton nezakonito odloženih odpadkov. Foto: PopTV
V kompleksu Martex je, sicer ustrezno zaščitenih in pod vi deonadzorom, še 2300 ton nezakonito odloženih odpadkov. Foto: PopTV

Napovedana reorganizacija upravnih enot dvignila precej prahu

Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je z nedavno napovedjo reorganizacije upravnih enot razburila nekatere stranke, pa tudi župane in lokalne skupnosti. Za mnenje smo povprašali nekatere župane in načelnike upravnih enot na Primorskem.

Ni dokazov, da sta policista vedela za tatvino

Ker ni mogel nihče potrditi, da sta policista v gostilni Karjola v Marezigah pred dobrimi tremi leti izvedela za tatvino v sosednji trgovini, ju je koprska sodnica oprostila obtožbe.

Namesto resničnostnega šova vandali in tatovi

V vas Slapnik, kjer so pred leti hoteli organizirati resničnostni šov, so v soboto dopoldne hiteli gasilci in policisti.

Obujeni spomini na Shoto klub

V soboto je v Ljubljanski ulici v Izoli zavel duh nekdanjega Shoto kluba, ki se je v svoji veliko prekratki, a zelo bogati petletni zgodovini pri mnogih ljubiteljih alternativne glasbe zapisal kot nepozabno koncertno prizorišče.

Polemično o info točki Kraški rob

Koprska občina zavrača očitke o prepoznem obveščanju domačinov o vstopni točki Kraški rob pod viaduktom Črni Kal.

Bodo lokalni kmetje izrinili šarlatane?

Še pred koncem aprila bo ob parkirišču pred sedežem KS Jagodje-Dobrava na Belvederju zaživela tržnica Loreto.

Samostan na Kostanjevici bi moral biti državni spomenik

Novogoriška enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine in Goriški muzej zdaj pripravljata predlog, da bi Frančiškanski samostan na Kostanjevici, cerkev, grobnico zadnjih članov francoske kraljeve rodbine Burbonov in Škrabčevo knjižnico združili in razglasili za kulturni spomenik državnega pomena.

Dozidava vrtca v Štanjelu

Po 25 letih od gradnje štanjelski vrtec ne zadošča več potrebam in standardom, zato ga bo komenska občina razširila in prenovila.

Primorci v Vrtojbi pridno zbirali odličja

Domače kolesarsko društvo Deš Fleš je na prenovljeno progo in tehnični poligon v Vrtojbi poleg profesionalcev, ki so se borili za točke mednarodne kolesarske lestvice, privabilo tudi 300 tekmovalcev slovenskega pokala, za katere je bila to uvodna preizkušnja sezone.


Najbolj brano