V novi številki Primorskih novic preberite

Sredi prejšnjega tedna je nekaj staršev vodstvu osnovne šole na Škofijah prijavilo neprimerno vedenje voznika šolskega avtobusa do nekaterih učenk. Po naših informacijah gre za 60-letnega domačina. Ravnateljica je staršem poslala dopis in primer prijavila policiji, direktor prevozniškega podjetja trdi, da so prijave lažne, policisti pa medtem že preiskujejo dogodek.

Do nekaj šolarjev  naj bi se 60-letni šofer avtobusa neprimerno 
vedel (fotografija je simbolična). Foto: Tomaž Primožic/FPA
Do nekaj šolarjev naj bi se 60-letni šofer avtobusa neprimerno vedel (fotografija je simbolična). Foto: Tomaž Primožic/FPA

Skobacal se je iz avta in zbežal

Kaj se je dogajalo v noči na nedeljo v ulici Ivana Regenta v Izoli in zakaj je 47-letni domačin trčil v tri avte in pristal na boku, ve samo omenjeni voznik. Po trku je namreč zbežal s kraja, dobrih sedem ur kasneje pa se je skesan zglasil na policijski postaji in povedal, da je trčil on. Napihal je natanko 0,24 miligrama, kolikor je še dovoljeno, policistom pa je rekel, da je pil po nesreči.

Sindikat: hoteli naj sami zaposlijo sobarice

Sobarice v Hotelih Bernardin so pripravljene na stavko. Izkoristile bodo vsa sredstva, ki jih imajo na razpolago, zato da jih ne bi prezaposlili k zunanjemu izvajalcu Aktiva čiščenje. “Slabše kot tako ne more biti, enostavno nimamo kaj izgubiti,” je poudarila Jelica Pintarič, predsednica sindikata v družbi Sava Turizem.

Če kje, bi morali digitalizacijo otrokom prihraniti v vrtcih

Novi minister za vzgojo in izobraževanje Darjo Felda predlaga številne spremembe v šolskem sistemu. V svoji predstavitvi ministrske kandidature na odboru DZ-ja za izobraževanje, znanost, šport in mladino je verjetno največ prahu v javnosti dvignil s predlogom o ukinitvi predmetnika v prvih treh razredih osnovnih šol. Pa gre res za to, kar mislimo?

Covidni dodatki se še niso povsem poslovili

Čeprav je epidemije že zdavnaj konec in je covid postal le še eden od virusov, s katerimi vsakodnevno živimo in večini družbe ne predstavlja več resne nevarnosti, se nekateri dodatki, ki jih zaradi covida prejemajo v zdravstvenem sektorju, še niso poslovili. Letos bodo delavci za neposredno delo z obolelimi lahko prejeli do največ 900 evrov bruto na mesec.

Novi lastnik Kaliča razočaran nad občino, ta pa nad njim

Letošnja zima je že sedma, od kar ima nekdanji smučarski center Kalič novega lastnika, a stanje je še vedno žalostno. Vsa infrastruktura klavrno propada, po dostopni cesti, ki je bila še do pred nekaj dnevi nesplužena, pa je občina promet uradno prepovedala.

Zagotavljajo, da bodo dom upokojencev Vrtojba odprli, hkrati pa ga ponujajo državi

Objekt doma upokojencev Vrtojba je obnovljen, uporabno dovoljenje pridobljeno, ministrstvo je opravilo pregled, v Domu upravljanje čakajo le še odločbo. Direktor Rok Cajzek zatrjuje, da želijo dom čim prej odpreti in da imajo za prve stanovalce dovolj kadra. Hkrati pa dom ponujajo državi, kar so nam potrdili tudi na ministrstvu. Bodo dom sploh odprli? Cajzek to zagotavlja.

Ana Bucik ni daleč od boja za odličja

Novogoriška alpska smučarka Ana Bucik bo na svetovnem prvenstvu v Franciji prvo ime slovenske reprezentance v tehničnih disciplinah. Osnovni cilj 29-letne članice SK Gorica bo vsaj nov osebni mejnik - izboljšanje sedmega mesta kot njenega najboljšega na dosedanjih petih prvenstvih. Zadiši pa lahko tudi po odličju. Jutri objavljamo pogovor z njo.


Najbolj brano