Nove zvezdice v Istri in Kvarnerju

Nedavno je izšel vodnik Guide Michelin za Hrvaško. Postregel je s kar nekaj novostmi, domala vse pa so v bližini Slovenije, v hrvaški Istri, Kvarnerju in v Zagrebu.

Deni Srdoč (Nebo, Rijeka)
Deni Srdoč (Nebo, Rijeka) 

Ob koncu rekordne turistične sezone v sosednji Hrvaški je izšel težko pričakovani gastronomski vodnik Guide Michelin in postregel z nekaj pomembnimi novostmi. Inšpektorji so dodelili zvezdico trem novim restavracijam: Agli Amici, podružnici kultne videmske restavracije Emanuela Scarella v Rovinju, restavraciji Alfred Keller v hotelu Alhambra v Malem Lošinju, ki jo vodi Christian Kuchler, ter restavraciji Nebo v novem reškem hotelu Hilton Costabella, kjer je glavni Deni Srdoč. Za mladeniča je to druga michelinka, saj jo je že prikuhal Dragi di Lovrana, kjer so jo uspeli ohraniti kljub njegovemu odhodu.

Priporočilo Michelinovih inšpektorjev je dobilo sedem novih gostiln, med njimi Luciano (Buje), Matsunoki (Mali Lošinj), Ribarska Koliba (Pulj) in Cap Aureo (Rovinj). Bib Gourmand, kot posebno priporočilo za dobro razmerje med kakovostjo in ceno, imata poslej tudi Konoba Malo Selo v okolici Buj in Alla Beccaccia iz Valbandona pri Fažani.


Najbolj brano