Koprodukcije v “mlajšem” formatu

Projekt Koprodukcije primorskih gledališč, pri katerem sodelujejo SNG Nova Gorica, Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče Trst, se bo med prazniki nadaljeval z nedeljskimi srečanji za najmlajše.

Koprodukcija SSG Trst in Gledališče Koper Imej se rad! bo zaključila niz decembrskih spletnih dogodkov za otroke. Foto: SSG/Angnese Divo
Koprodukcija SSG Trst in Gledališče Koper Imej se rad! bo zaključila niz decembrskih spletnih dogodkov za otroke. Foto: SSG/Angnese Divo

Koprodukcije na področju otroškega in mladinskega gledališča so pomembno vezno tkivo primorskih gledališč. Rezultat teh prepletanj so tehtne predstave, ki prejemajo najvišje nagrade in priznanja. Nabor otroških in mladinskih koprodukcijskih predstav na spletu bo večidel obsegal prav uspešnice, ki se jih otroci in mladi niso naveličali gledati, čeprav so jih videli večkrat, saj so s svojo zabavnostjo in izvirnostjo iskreno nagovarjale njihov svet.

Na Miklavževo so si otroci lahko ogledali pustolovščine v dnevni sobi najbolj porednega otroka na svetu, znamenitega Groznega Gašperja, ki ga je po knjižnih delih Francesce Simon za oder priredila Tamara Matevc in režiral Jaša Jamnik. Sledila je otroška kriminalka Super Reva avtorice Tatjane Doma. V nedeljo, 20. decembra, bodo na sporedu Živalske novice Primoža Suhadolčana. Predstava, ki je bila nagrajena kot najboljša na Pikinem festivalu v Velenju, postavlja na oder junake in zgodbe, ki jih je pisatelj ustvaril kot serijo kratkih pripovedi. Protagonist je Primož, ki se z nenavadnimi živalskimi junaki vedno znova zapleta v nepredvidljive in zabavne peripetije. V prazničnem času, 27. decembra, bo gledalce raznežila poučna zgodba o družinskih odnosih Imej se rad!Franja Frančiča.

Vse predstave so dostopne ob nedeljah od 11. ure dalje na spletnih straneh in facebook profilih primorskih gledališč ter na facebook profilu Narodne in študijske knjižnice, ki sodeluje pri promociji otroških in mladinskih predstav med svojimi zvestimi bralci. Vsaka predstava je dostopna na spletu en teden. V tem času si jo otroci lahko ogledajo, kolikokrat si zaželijo.


Preberite še


Najbolj brano