V novi številki Primorskih novic preberite

V italijanskih medijih odmeva odstrel medveda v senožeških gozdovih pred nekaj dnevi. Medved Elisio je bil namreč opremljen s telemetrično ovratnico, ki je raziskovalcem z Univerze v Vidmu pošiljala podatke o njegovih premikih. Lovec, ki ga je uplenil, pravi, da z visoke preže ovratnice ni videl.

147 kilogramov težak in šest let star medved Elisio je  v prvih dneh 
nove sezone dovoljenega lova padel pod streli  lovca Gorana 
Salopeka iz Dolenje vasi. Foto: Silva Križman
147 kilogramov težak in šest let star medved Elisio je v prvih dneh nove sezone dovoljenega lova padel pod streli lovca Gorana Salopeka iz Dolenje vasi. Foto: Silva Križman

Krasu uspel dogovor z bankami

Po večmesečnih prizadevanjih je družbi Kras, ki jo je spomladi pred skorajšnjim stečajem rešila nova lastnica Jata Emona, uspelo skleniti dogovor o poplačilu nakopičenih kreditnih obveznosti z upniki, zlasti bankami.

V Ankaranu številne naložbe v prometno infrastrukturo

Pločniki, javna razsvetljava ali obnova cest so naložbe, ki jih ljudje najprej vidijo. V Ankaranu se nekateri tovrstni projekti končujejo, vredni pa so dobrih 500.000 evrov.

Bržan zmagal na 52, Popovič na 28 voliščih

Podrobnejši ogled rezultatov drugega kroga koprskih županskih volitev kaže, da glede na prvi krog ni bilo bistvenih premikov. Tudi Boris Popovič je nagovoril nekaj novih volilcev, a ne toliko kot Aleš Bržan. Hkrati sta zadržala tiste, ki so zanju glasovali v prvem krogu.

Čezmejna Pot miru utrjuje sožitje

Pot miru od Alp do Jadrana, ki povezuje dediščino prve svetovne vojne s številnimi ostalinami soške fronte na slovenskem in italijanskem ozemlju, bodo s pomočjo denarja iz programa Interreg nadgradili in obnovili. Za prenovo, promocijo zgodovinskega turizma, izobraževanje in raziskovanje imajo na voljo tri milijone evrov.

Sreča v nesreči

Veliko sreče v nesreči je imela v petek pozno zvečer domačinka iz Hrvatinov, da njene hiše niso uničili ognjeni zublji. Vnelo se je ob kaminski peči, ker pa so bila vrata prostora tesno zaprta, ogenj ni imel veliko kisika in se ni razplamtel, kot bi se sicer.

Z Bistriškega prihaja vse bolj kakovosten med

V Ilirski Bistrici se lahko pohvalijo z dolgo čebelarsko tradicijo, ki jo v današnjem času nadaljuje več kot 130 čebelarjev. Ponosni so tudi na rojaka Antona Žnideršiča, čebelarja in izumitelja AŽ panja. Na vse to so člani domačega čebelarskega društva opozorili na Medenem dnevu v Domu na Vidmu.

Odlična glasba in občinstvo

Na 6. Mednarodnem bienalu sodobne glasbe se je v petih dneh zvrstilo skoraj 50 sodobnih skladb. 12 jih je bilo prvič izvedenih v Sloveniji, pet pa jih je doživelo krst.

Z bralci PN v predbožičnem Gradcu

Našim zvestim bralcem smo tokrat priskrbeli kulturno-sladki izlet v predbožični Graz, v mesto, ki se nahaja na kulturni meji med srednjo Evropo, Italijo in Balkanom. Privoščili smo si tudi skok v bližnjo čokoladnico Zotter.

Kdo so junaki jesenskega dela DP v nogometu

Ponedeljek je dan za obsežnejši pregled športnih vsebin, tokrat s poudarkom na zaključku jesenskega dela državnega prvenstva v nogometu. Kdo so njegovi junaki in kdo poraženci, v komentarju ugotavlja novinar Aleš Sorta.


Najbolj brano