V novi številki Primorskih novic preberite

“V zvezi z legalizacijo črnih gradenj po novem gradbenem zakonu se na nas obrača veliko ljudi, saj je tega v istrskih občinah kar precej,” pravi arhitektka Stanislava Pustoslemšek. Na piranski upravni enoti so povedali, da so do zdaj prejeli tri vloge za legalizacijo črnih gradenj daljšega obstoja.

 Foto: Jaka Jeraša
Foto: Jaka Jeraša

Skozi Ajdovščino bo vodila široka kolesarska steza

V Ajdovščini so naredili pomemben korak do preureditve prometa po glavni cesti skozi mesto. Država je občini odobrila svoj delež denarja za na skoraj 365.000 evrov ocenjeno gradnjo kolesarske steze in pločnika vzdolž Goriške ceste.

Cerkno z rekordno poletno turistično sezono

Hotel Cerkno je od zaključka zimske sezone do avgusta za 15 odstotkov povišal število nočitev. Te dni, ko domači orientacijski klub Azimut gosti balkansko prvenstvo v orientaciji, pa v hotelu in v Cerknem pogrešajo vsaj 400 postelj.

V Semedeli in na Markovcu je odprtih kar nekaj “predvolilnih” gradbišč

V zadnjih tednih kar mrgoli manjših gradbišč v primestnih naseljih, na katerih delavci hitijo z rekonstrukcijami in posegi.

Tudi NKBM hranilne knjižice pošilja v pokoj

Nova kreditna banka Maribor (NKBM) se bo čez dobra dva meseca pridružila večini bank, ki ne omogočajo več poslovanja s hranilnimi knjižicami.

Prebežnike izvlekel iz avta in trdil, da je trčil vanje?

Mokra cesta, oster ovinek in strah pred policijo so v torek zjutraj botrovali nesreči, v kateri je nad Črnotičami hrvaški vodič z osemčlansko afganistansko družino v avtu končal na strehi.

Na Pivško prihaja tudi vse več gostov s šotori

V kraje na Pivškem vse bolj zahajajo tudi gostje, ki radi kampirajo.

Luka Bitežnik drugi na evropskem prvenstvu letalskih modelarjev

Član Goriškega kluba mladih tehnikov, 22-letni Luka Bitežnik iz Šempasa, se je z evropskega prvenstva modelarjev v letenju s prosto letečimi modeli letal z Madžarske v domači Šempas vrnil s srebrnim odličjem v posamični konkurenci, bronastega pa je osvojil še z ekipo Slovenije.

Edo Maajka: “Iz minusa v plus je moja duhovna mantra”

Edo Maajka za Primorske novice o novi plošči, življenju v Izraelu in o tem, zakaj je populizem nevarnejši od nacionalizma.


Najbolj brano