V novi številki Primorskih novic preberite

Za nakup Vinakopra oziroma za Adriafin, ki je najpomembnejši solastnik koprske kleti, se zanima osem ponudnikov. Istrabenz, ki prodaja polovični delež v Adriafinu, bo najbolj konkurenčnim omogočil skrbni pregled. V finalu so menda trije ponudniki, Vladimir Puklavec pa je iz igre izstopil.

Za nakup Vinakopra oziroma za  Adriafin, ki je  najpomembnejši solastnik koprske kleti, se  zanima osem ponudnikov.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Za nakup Vinakopra oziroma za Adriafin, ki je najpomembnejši solastnik koprske kleti, se zanima osem ponudnikov.  Foto: Tomaž Primožič/Fpa

V letu 2016 na severnem Primorskem več naložb in zaposlitev

Podjetja v severnoprimorski regiji so v letu 2015 več izvažala in uvažala. Gospodarske družbe so znatno okrepile ekonomičnost poslovanja. V letošnjem letu naj bi po pričakovanjih več denarja namenila za naložbe in dodatno zaposlovala. Izstopajo pozitivni rezultati na področju turizma.

Po svečano obleko h Kitajcem

V poplavi trgovin s poceni oblačili, narejenimi večinoma na Kitajskem, je spomin na čase, ko so šivilje in krojači izdelovali unikatne in po meri človeka delane obleke, obarvan samo še z nostalgijo. Nekoč je bilo v Kopru 16 krojaških in šiviljskih delavnic, danes delujejo še tri.

Kamnolom v Lažah bi širili

Cestno podjetje Nova Gorica (CPG) namerava razširiti kamnolom Laže za 18,44 hektarja. Podrobnosti o tem določa podrobni prostorski načrt, ki je v javni razgrnitvi do sredine februarja, javna obravnava pa bo 15. januarja.

Letni horoskop 2016 in nagradna križanka

Najstarejše jaslice so kartonaste

Izložbe v starem delu Tolmina v teh prazničnih dneh krasijo številne jaslice, ki bodo na ogled do 10. januarja. Originalne jaslice iz Afrike, ki jih že šest let postavlja Lojze Beguš, zapolnjujejo celoten prostor nekdanje cvetličarne na Rutarjevi ulici.


Najbolj brano