Reševanje po etapah

Reševanje Nogometnega društva Gorica bo imelo še nekaj poglavij oziroma sestankov. Včerajšnji je prinesel sklep o denarni pomoči klubu. V ponedeljek bodo za pridobitev licence z reševalnim paketom poskušali prepričati tudi igralce oziroma trenerje in zaposlene v klubu.

Kdo bo v prihodnji sezoni na igrišču in zunaj njega zastopal 
Gorico?  Foto: Leo Caharija
Kdo bo v prihodnji sezoni na igrišču in zunaj njega zastopal Gorico?  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na včerajšnjem sestanku je bilo zastopstvo lokalnega gospodarstva oziroma podjetništva ter lokalne skupnosti številčno močno, kot še nikdar, ko gre za reševanje denarne in časovne stiske v Nogometnem društvu Gorica. Debata je bila spet živahna in izčrpna, zaključke pa naj bi strnili v ponedeljek, ko je na vrsti še en sestanek oziroma predstavitev reševalnega paketa tistim, ki jih usoda kluba neposredno zadeva: igralcem, trenerjem in zaposlenim v klubu. Brez njihovega soglasja bodo vsi pogovori in sklepi jalovi.

Nogometaši Gorice bodo med prvenstvenim premorom odigrali prijateljsko tekmo. Danes ob 14.30 se bodo v trening centru Veronello pomerili z italijanskim prvoligašem Chievom.

Vprašanje, ali se bodo igralci zadovoljili z načinom poplačila (dela) zaostalih obveznosti, ostaja odprto. Mnenja naj bila različna tudi med samimi nogometaši. Nekaterim, ki so branili barve Gorice že v pretekli sezoni oziroma jesenskem delu letošnje, klub dolguje šest, drugim celo osem plač. Tudi njihov status je različen. Alen Jogan, Matija Širok, Amedej Vetrih in Dejan Žigon so formalno igralci bankrotirane Parme, ki jih je ta posodila Gorici. Obveznosti naj bi se delile med kluboma, pri čemer ni bilo denarja ne z ene ne z druge strani. Ni zanemarljiv niti podatek, da mora ND Gorica poravnati obveznosti oziroma se dogovoriti še z igralci, ki so v koledarskem letu 2014 branili barve Gorice in niso več člani kluba.

“Sestanek je bil konstruktiven. Sklenjen je tudi dogovor o pomoči oziroma svežih denarnih prilivih klubu. Ključno je, da z načrtom prepričamo igralce, trenerje in zaposlene v klubu ter da ND Gorica pridobi tekmovalno licenco,” je pojasnil podžupan mestne občine Nova Gorica Marko Tribušon. Pomoč oziroma denar naj bi bila torej pripravljena, april pa naj bi bil v znamenju izplačevanja (dela) zaostalih obveznosti. Če in ko bi reševalni paket najprej v teoriji in nato v praksi zaživel, pa ta čas še ni razdelan prihodnji ustroj kluba oziroma kdo bi se vanj sploh vključil in v njem aktivno deloval. Predsednik Robert Vrtovec ostaja na položaju do junija, išče pa se naslednika oziroma ljudi, ki bi okrepili izvršni odbor.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano