V novi številki Primorskih novic preberite

Bodo v Luki Koper stavkali, če bo uprava izpeljala začeti postopek izredne odpovedi sindikalistu in nadzorniku Mladenu Jovičiću? “Vse je odprto, nihče zdaj ne govori o stavki. A Jovičića bomo zaščitili,” pravi predsednik sveta delavcev Mirko Slosar. Uprava se je s to potezo zelo zamerila zaposlenim.

Mladen Jovičić v ospredju Foto: Tomaz Primozic/FPA
Mladen Jovičić v ospredju Foto: Tomaz Primozic/FPA

Kdor prinaša zaposlitve v regijo, je dobrodošel

Če bo prodaja dela nepremičnin, vključno s premičninami v Mipovem obratu v Kromberku, družbi Pivka perutninarstvo potrjena, pomeni to nova delovna mesta in ponoven zagon proizvodnje na območju nekdanjega Mipa. Odzivi na to so večinoma pozitivni.

Gabrovica in nekatere vasi se želijo odcepiti od KS Črni Kal

V vaškem odboru Gabrovica so prepričani, da bi se vasem pod Kraškim robom godilo bolje, če bi se tamkajšnja krajevna skupnost Črni Kal razdelila na dva dela in bi ustanovili novo KS.

Nova podoba zaledja Portoroža

Načrtujejo prenovljeno središče Belega križa s krožiščem, trgom, parkom in spremenjenimi cestnimi povezavami. Na območju od Belega križa do Portoroža je predvidena stanovanjska gradnja in legalizacija nekaterih obstoječih objektov, prav tako pa tudi nove cestne povezave. Blizu nekdanje vrtnarije bo po predlogu prostor za manjši hotel in objekt z javnimi vsebinami ter garažna hiša, zasnovane pa so tudi nove parkovne površine.

Krajani o vetrnicah še ne vedo ničesar

Parje pri Pivki in Knežak pri Ilirski Bistrici sta še dve lokaciji, kjer avstrijsko-slovensko podjetje AAE Gamit d.o.o. načrtuje gradnjo vetrnih elektrarn. Lastnika zemljišč sta s podjetjem že podpisala stavbno in služnostno pravico, lokalne skupnosti pa o namerah podjetja ne vedo ničesar.

Smučalo jih je že več kot 10.000

Danes so iz Bovca na smuko na Kanin prepeljali že več kot 10.000 potnikov v tej zimi. Ker pa glavni naval šele pričakujejo, bodo zagotovo presegli 25.000 potnikov iz predhodne zimske sezone. Potrebujejo še deset dni lepega vremena za dokončanje zadnje večje naložbe na smučišču, obnove dvosedežnice Veliki Graben. Pogovori o sodobnejši dostavni žičnici pa potekajo, možnosti so v čezmejnih projektih in strateških partnerjih.

Občina Vipava ne bo kupila domačije na Gočah

Občina Vipava ne bo kupila domačije na Gočah. Svetniki so na izredni seji o rebalansu proračuna na tajnem glasovanju potrdili amandma svetnikov iz vrst SMC in s tem preprečili županovo namero. Ta je predlog rebalansa umaknil iz obravnave in zaključil sejo.

Na Cerju kmalu vstopnina?

Naravnih lepot, bogate zgodovinske dediščine in številnih ponudnikov na ozemlju občine Miren-Kostanjevica doslej niso uspeli povezati v skupno turistično ponudbo. Z ustanovitvijo javnega zavoda za turizem želijo izboljšati promocijo in prepoznavnost občine. Začeli naj bi tudi tržiti pomnik na Cerju.


Najbolj brano