Jasminu Suljiću 18 let zaporne kazni

Jasmin Suljić bo zaradi umora v Bovcu, kjer je 2. oktobra 2019 z enajstimi vbodi vzel življenje domačinu Romanu Komacu, moral odsedeti 18 let zaporne kazni. S takšno sodbo se je danes zaključilo ponovno sojenje Suljiću na novogoriškem sodišču.

18 let zapora je kazen, na katero je novogoriško sodišče v 
ponovnem sojenju obsodilo Jasmina Suljića zaradi umora 
Bovčana Romana Komaca.   Foto: Luka Carlevaris
18 let zapora je kazen, na katero je novogoriško sodišče v ponovnem sojenju obsodilo Jasmina Suljića zaradi umora Bovčana Romana Komaca.  Foto: Luka Carlevaris

NOVA GORICA > Na ponovnem sojenju 25-letnemu Jasminu Suljiću iz Bosne in Hercegovine je sodišče prejšnji teden sklenilo dokazni postopek. Po zaslišanju vseh predvidenih prič in pregledu dokazov je sodnica Darinka Kogoj za danes napovedala zaključne besede in sodbo.

V zaključnih besedah je tožilka Andreja Žvanut za Suljića ponovno predlagala 25 let zaporne kazni, saj je menila, da tokratni dokazni postopek ni prinesel nič novega. Suljićeva zagovornica Metka Lavrenčič Lozej pa je sodišču predlagala prekvalifikacijo kaznivega dejanja v uboj ali uboj na mah. Kot je zatrdila, v postopku Dimitrij Mihelič, bratranec pokojnega Bovčana, ni bil kredibilna priča. “Ni dokaza, da bi obdolženi kaznivo dejanje načrtoval. Prav tako kaznivega dejanja ni storil, kot trdi tožilstvo,” je med drugim dejala. Tožilka in odvetnica pa sta se strinjali s tem, da je agresivno vedenje pri Suljiću sprožil nek zunanji dejavnik, ki pa ga v dokaznem postopku niso odkrili.

Preberite še:

V treh minutah je Bovčanu vzel življenje

“Nikoli ni bil nasilen”

Krvniku Bovčana bodo ponovno sodili


Najbolj brano