“Nikoli ni bil nasilen”

“Bil je ljubosumen v mejah normale. Imela sva lep odnos, nisva se kregala,” je danes preko video povezave na sodišču v Tuzli povedala Kemija Nasić, nekdanje dekle Jasmina Suljića, ki mu na novogoriškem sodišču ponovno sodijo zaradi umora Romana Komaca v Bovcu oktobra leta 2019. “Nikoli ni bil nasilen, tudi od drog ni bil odvisen,” je še dejala.



Jasminu Suljiću (v sredini) ponovno sodijo zaradi umora v Bovcu 
oktobra leta 2019. Foto: Luka Carlevaris
Jasminu Suljiću (v sredini) ponovno sodijo zaradi umora v Bovcu oktobra leta 2019. Foto: Luka Carlevaris

NOVA GORICA > Tudi po današnjem pričanju Kemije Nasić, nekdanje partnerice 25-letnega Jasmina Suljića, ki je obtožen umora 34-letnega frizerja Romana Komaca 2. oktobra leta 2019, še ni znan motiv, zaradi katerega se je kuhar iz Bosne in Hercegovine tako krvavo spravil na Bovčana. Na dvorišču hiše mu je z enajstimi vbodi z vojaškim nožem vzel življenje.

“Niti glasu nisva dvignila”

Kemija Nasić je preko video povezave na sodišču v Tuzli povedala, da je Jasmina Suljića spoznala v njuni domovini 1. decembra leta 2018. Od takrat sta se vsak dan družila in bila skupaj. “Jaz sem takrat že delala v Sloveniji in sem Jasminu uredila službo v Bovcu, kjer se mi je nato pridružil. Imela sva dobre namene. Želela sva živeti skupaj in se imeti lepo,” je med drugim povedala.

1. oktobra leta 2019 sta praznovala obletnico njune desetmesečne zveze. Opisala je, kako sta z Jasminom preživela tisti dan, njeno pričanje pa se je ujemalo z obtoženčevim.

“Tistega večera sem bila okoli 21. ure že doma, saj sem naslednji dan delala, Jasmin pa je z Dimitrijem in ostalimi ostal zunaj. Ko sem se ponoči zbudila, Jasmina ni bilo ob meni, ampak je spal v sosednji sobi. To se je zgodilo prvič. Domnevala sem, da zato, ker je bil morda pijan in me ni želel zbuditi,” je povedala. “Čez nekaj časa pa so ga pred hišo klicali policisti, prišli so v stanovanje in ga pregledali, Jasmina so vklenili ... Nisem vedela, kaj se dogaja.”

Na vprašanja tožilke Andreje Žvanut, ali sta se morda tisti dan kaj skregala in ali je bil Jasmin do nje nasilen, je odločno odgovorila, da ne. “Če bi bil nasilen, bi imela kakšne modrice po telesu. Niti glasu nisva dvignila.”

So krvnika Bovčana zmanipulirali?

Čez dan sta spila nekaj vina, a zatrdila je, da nista bila pijana. “Smejali smo se, lepo smo se imeli. Jasmin je bil sproščen in ko sem ga zapuščala, je bil normalen, kot po navadi, ni bil živčen,” je še zatrdila. Da je včasih užival drogo (speed in konopljo), je vedela. “Nikoli ni bil nasilen, tudi od drog ni bil odvisen,” je zatrdila.

Za govorice o njej in Romanu, ki naj bi jih širil Romanov bratranec Dimitrij, je slišala. “Vem za to, a ne drži in ne vem, zakaj bi sploh širil o meni, kar ni res. Absurdno.” Dodala je, da se z Romanom ni družila, a da ga je (s)poznala še pred Jasminom.

“Bil je ljubosumen v mejah normale. Imela sva lep odnos, nisva se kregala,” je še dejala o Suljiću, ki mu je novogoriško okrožno sodišče maja lani določilo 18-letno zaporno kazen za umor Bovčana. Koprski viši sodniki so sodbo razveljavili. Kuhar iz Bosne in Hercegovine februarja krivde ponovno ni priznal.

“To, kar sem storil, nisem jaz. Vsem želim samo dobro. Prišel sem v Slovenijo, da nekaj zaslužim in se vrnem domov. Nikogar ne želim obtoževati, a mislim, da so me zmanipulirali,” je dejal marca.

Sodišče bo izvedenca nevrološke stroke, ki bo pojasnil, kako so obtoženčeve poškodbe glave iz preteklosti vplivale na njegovo vedenje in dojemanje v času kaznivega dejanja, zaslišalo konec aprila.


Najbolj brano