DJ Lovro že 35 let vrti in vabi k vrtenju

Eden najbolj znanih glasbenih animatorjev iz slovenske Istre DJ Lovro letos obeležuje kar 35 let didžejevske kariere. Ob častitljivem jubileju drevi vabi na zabavo na terasi (ali v notranjosti, če bo vreme to zahtevalo) koprskega bara Bellavita.

Lovro Muženič  že 35 let vztraja v poklicu didžeja.  Foto: osebni arhiv
Lovro Muženič že 35 let vztraja v poklicu didžeja.  Foto: osebni arhiv

KOPER > “Preleteli bomo naj hite iz 80. in 90. let, torej iz mojega najbolj znanega obdobja, pa tudi kakšno novejšo uspešnico bo slišati. To bo večer za vse generacije, za obujanje spominov ... Seveda niti torta ne bo manjkala,” obljublja Bertošan Lovro Muženič, že 35 let znan kot DJ Lovro. Obletnico mu bodo pomagali obeležiti kolegi didžeji, mentorji in idoli iz zlatih časov primorskih diskotek - DJ Robix Arcadia, DJ Elvis, DJ Mr. Borut, DJ Sandee in DJ Matej.

Začetki na šolskih plesih

“Moji čisto prvi nastopi so bili na šolskih plesih na moji nekdanji šoli, OŠ Janka Premrla Vojka, ki je ni več. Kasneje sem pomagal tudi pri plesih na drugih šolah, si začel izposojati opremo, plošče ...” se svojih začetkov spominja DJ Lovro. Poudari, da ga je za to delo navdihnil pokojni brat Igor Muženič, ki je imel bogato zbirko plošč in je sam izdelal prve disko mikserje. Z glasbo se je ukvarjal tudi Lovrov oče, ki je igral harmoniko, trobento, bobne in rog. “Zaznamovalo me je vse, od avsenika do rakete,” se pošali Lovro.

Kot mlad didžej je začel svojo pot z zmago na DJ tekmovanju v disko klubu Amadeus v Kopru. Izkušnje je pridobival v številnih lokalih in na prireditvah, nakar ga je zaneslo tudi v radijske vode - leta 1992 je začel voditi oddaje na prvem komercialnem radiu pri nas, Radiu Morje.

Diskoteke so nasledile zasebne zabave

Odkar se je letos po strogih protikoronskih ukrepih občutno sprostilo družabno življenje, spet veliko vrti, le da ne več toliko v klubih in gostinskih lokalih kot v preteklosti, temveč predvsem na zasebnih zabavah - rojstnih dnevih, porokah, team buildingih...

In kateri so njegovi asi v rokavu, ki vselej zvabijo ljudi na plesišče? “Ja, to je prav zanimivo, kako se nekatere pesmi obdržijo skozi leta in ostajajo priljubljene, čeprav štejejo že nekaj desetletij. Med takšnimi so zagotovo Gloria Umberta Tozzija, It's My Life Dr. Albana, YMCA Village People, Rhythm is a Dancer skupine Snap, ki letos šteje okroglih 30 let ...” našteje. Ne dvomimo, da jih bo ponovno slišati tudi na drevišnji zabavi.


Najbolj brano