Angleži izbrali Most na Soči za snemanje

V teh dneh so pri Land Roverju v javnost posredovali prve fotografije nove različice modela velar. Fotografije in video material je nastajal na cesti oziroma v galeriji pri Mostu na Soči in ponekod v sosednji Istri.

Za odločitvami proizvajalcev o izbiri lokacije  povečini stojijo 
najete agencije, ki imajo v takšnih primerih morda zaposlenega 
tudi slovenskega predstavnika.
Za odločitvami proizvajalcev o izbiri lokacije povečini stojijo najete agencije, ki imajo v takšnih primerih morda zaposlenega tudi slovenskega predstavnika. 

Velar SVAutobiography dynamic edition ima vgrajen petlitrski V8 motor s 405 kW (520 KM) in 680 Nm navora. Slednji je povezan z osemstopenjsko avtomatiko in moč pošilja na vsa štiri kolesa, obenem pa zmore dosegati visoko hitrost 274 km/h, medtem ko do stotice odšprinta v 4,5 sekunde. Pri Land Roverju pravijo, da so v nastavitve podvozja in testiranja vložili več kot 63.000 ur dela, zato jim verjamemo na besedo, da se ta različica velarja resnično vrhunsko pelje. Pri celotnem razvoju tega modela so aktivno sodelovali tudi mojstri iz oddelka SVO. Dodatno je avto dobil rahlo spremenjene odbijače, z večjimi odprtinami za zajem zraka, na zadku so opazne štiri izpušne cevi, poskrbeli pa so tudi za še večja platišča (serijsko 21-palčna, za doplačilo 22-palčna).

Za nas morda je bilo v tem primeru bolj zanimivo odkritje, da so pri Land Roverju za fotografiranje, tako kot mnogi drugi, izbrali Slovenijo oziroma Posočje. Del fotografij in video material je nastajal na cesti med Mostom na Soči in Tolminom ter v enem od kamnolomov, obiskali pa so tudi Opatijo in delček ceste iz Opatije proti Labinu v hrvaški Istri.


Najbolj brano