Družbi Meta 174,5 milijona dolarjev kazni zaradi kršitve patenta

Ameriška porota na zveznem sodišču v Teksasu je družbi Meta naložila plačilo 174,5 milijona dolarjev kazni zaradi kršitve patenta za tehnologijo za prenos v živo, ki ga je razvilo ameriško podjetje Voxer. Pri Meti so na odločitev napovedali pritožbo.

SAN FRANCISCO > Porotniki so presodili, da sta Facebook in Instagram, ki sta pod okriljem Mete, na družbenih omrežjih uporabljala funkcijo v živo s tehnologijo, ki jo je patentiralo podjetje Voxer.

Ko je Voxer leta 2011 predstavil aplikacijo Walkie-Talkie, sta se s Facebookom začela pogovarjati o sklenitvi dogovora. Do njega ni prišlo, Facebook pa je vseeno vzpostavil storitvi Facebook Live in Instagram Live, ki sta temeljili na tehnologiji družbe Voxer, je navedeno v tožbi te družbe.

Voxer je soustanovil veteran ameriške vojske Tom Katis, ki je po terorističnem napadu na ZDA 11. septembra 2001 nadzoroval komunikacije v posebnih enotah v Afganistanu. Za odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti je z ekipo leta 2006 začel razvijati nove komunikacijske rešitve.

"Prepričani smo, da so dokazi potrjujejo, da Meta ni kršila Voxerjevih patentov," pa so ocenili v Meti. Zato so napovedali pritožbo na odločitev sodišča.


Najbolj brano